Ortio glödhet när Skellefteå vann
Publicerad: 2017-03-07
Skellefteå välkomnade Frölunda till Skellefteå Kraft Arena på tisdagen och lagen bjöd på en tempostark, jämn och spännande match. Skellefteå kunde dock ta ledningen i den första perioden och sedan kunde man spela på den ledningen och till sist vinna med 2-1. Joni Ortio var den store matchvinnaren i hemmalaget tillsammans med målskyttarna Pontus Petterström och Joakim Lindström. Oscar Möller också pigg i sin hemmacomeback med en hel drös skott på mål bland annat.

Full fart i första perioden

Den första perioden bjuder på ett mycket underhållande spel i ett närmast mördande tempo från bägge lagen. Skellefteå visar upp ett passningsspel och en kyla i egen zon som nog många supportrar längtat efter länge. Efter att ha skapat en mängd chanser i första halvan av perioden kommer till sist utdelningen för AIK när ett perfekt passning från Mark Katic styrs i mål till 1-0 från Pontus Petterström.

Frölunda kliver upp något i andra halvan av perioden och får då längre anfall och fler chanser än tidigare. Man drar dock på sig två utvisningar i anfallszon och i powerplay är Skellefteå snubblande nära ett till mål. Framför allt då Axel Holmström som kan slå in en puck i mål, dock har signal för blockering redan kommit även om pucken aldrig varit blockerad.

Bra period av Frölunda

Det spelövertag som Skellefteå visade upp i första halvan av den första perioden är det Frölunda som visar i den andra. Gästerna ser lite hetare ut och vaskar därmed också fram lite bättre målchanser. Bland annat har Sean Bergenheim ett friläge mot Joni Ortio och strax därefter har man också ett stolpskott på en retur.

Skellefteå får spela powerplay men får inte till det riktigt i spelformen. Då är gästerna snäppet hetare när man strax därefter får sin första chans att spela powerplay. Tack vare ett par strålande räddningar från Ortio kan dock Skellefteå behålla sin ledning perioden ut.

Ortio matchvinnare

Skellefteå fortsätter att skjuta väldigt mycket och efter att ännu ett skott från Oscar Möller räddats av Johan Gustavsson orkar inte bortamålvakten hålla emot längre när Joakim Lindström kliver fram och stänker in 2-0 med ett högt och hårt handledsskott. Frölunda är dock snubblande nära att reducera omgående när man träffar stolpen och pucken tar i Ortios klubba och ut.

Frölunda jagar efter reducering i andra halvan av den tredje perioden och det saknas absolut inte målchanser. Ortio tvingas till en rad fina räddningar men när gästerna plockar ut målvakten med drygt två minuter kvar av perioden så gör man 2-1 men närmare än så kommer man inte utan Skellefteå vinner efter en väl genomförd match.