Debutanten målskytt när U20 klättrar upp i topp
Publicerad: 2017-01-21
Ny seger för U20, när ännu en debutant presenterade sig. William Persson gjorde sin första match och då passade han på att bli målskytt. – Det var otroligt kul, säger Persson.

Under fredagen gästades U20 av Rögle, vilket blev en jämn batalj. Den matchen lyckades vi vända 1-2 till 4-2 i den sista perioden. Då debuterade Sebastian Hedén.

På lördagen var det dags för William Persson, född 2001, att göra debut i U20. Men det var gästande Karlskrona som började bäst.

Efter drygt sex minuters spel tog Karlskrona ledningen genom Christoffer Tegnander. Därefter väntade två raka powerplay för vår del och det var i det sista av de båda försöken som Khalid Ibrahim hittade nätet för andra matchen i rad. Dessutom assisterades han av Anton Danielsson, som numera är en av seriens hetaste backar. Två assist igår och ett idag. Han skulle dessutom bli målskytt.

I den andra perioden fick vi en offensiv tekning. Den vann Linus Andersson till Oliver Kempainen, som i sin tur avlossade en isare mot mål. Där dök ynglingen William Persson upp och styrde in sitt första mål. I sin debut!

Andra perioden var en aningen ensidig historia. Vi vann skotten med 17-8 och vi skulle lyckas göra ytterligare två mål.

Återigen var Kempainen en av kreatörerna när han spelade fram Jonatan Berggren, som i sin tur passade vidare pucken till Anton Danielsson. Då smällde backen till från blålinjen och gjorde sitt första mål sedan 2014.

Även Ludvig Vännström blev målskytt, när han överlistade gästernas Viktor Andersson i ett friläge och vi hade vänt 0-1 till 4-2.

Gästerna lyckades reducera innan andra perioden var över och låg på i den tredje för ett kvitteringsmål. Det kom dock inte, utan istället avgjorde Ludvig Vännström med sitt andra mål för matchen när det återstod elva sekunder av tillställningen.

I och med dagens seger klättrar U20 upp på andraplats i Fortsättningsserien, på samma poäng som serieledaren Färjestad.