Skellefteå vann efter förlängning
Publicerad: 2014-02-04

Efter en rätt händelsefattig match kunde Skellefteå AIK vinna mot Växjö efter förlängning efter att Joakim Lindström avgjort i powerplay. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Inledningen av matchen var rätt händelsefattig då båda lagen stängde mittzonen bra. Efter 07:28 så stod Scott Munroe i Växjömålet för en målvaktstavla då han bakom mål gav Jimmie Ericsson pucken som bara kunde runda kassen och lägga in 0-1 i öppen bur. Det tillknäppta spelet fortsatte och målvakterna i de båda lagen sattes inte på några större prov. Närmast ett till mål var Oscar Möller då han på egen hand skaffade sig ett friläge men Munroe stod för en fin räddning. Bortalagets ledning höll sig perioden ut och skotten i den första perioden slutade 3-9.

Andra perioden började liksom den första väldigt tillknäppt. Skellefteå fick chansen i powerplay efter 06:32 och då skapade man ett visst tryck mot Växjömålet men utan utdelning. Spelet rullade på i samma anda fram till 18:32 då Jan Hlavac från ingenstans hittade en minimal lucka vid en grötig situation framför mål och kunde kvittera till 1-1. Skotten i den andra perioden slutade 6-9.

Växjö kom ut med bra energi till sista perioden och skapade några fina chanser. Dennis Rasmussen fick ett drömläge tre minuter in i perioden då han kom fri från halva planen, men Markus Svensson stod för en riktigt bra räddning efter en bra dragning av Rasmussen. Efter åtta minuter fick återigen Växjö ett friläge när skellefteå spelade i powerplay men Markus Svensson stod  för en fin parad igen och räddade. Matchen fortgick och närmast att avgöra var Joakim Lindström efter en soloprestation men 1-1 stod sig och förlängning väntade.

Förlängningen hann inte ens gå en minut innan Joakim Lindström revancherade sig och gjorde avgörande 1-2 i powerplay. Skotten i matchen slutade 17-21.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA