Tommy: "Gruppen har känts bra sen i maj"
Publicerad: 2018-08-15
AIKTV
Tisdagens heta derbydrabbning ställde Skellefteå AIK på prov direkt och resultatet gav tränartrion en del ljusglimtar att ta med sig till nästa match. "Många bra delar i försvarsspelet", säger Tommy Samuelsson om laginsatsen.

Det blev en härlig start på försäsongsmatchandet med en anspråksfull 4-1-vinst i Västerbottensderbyt. När Tommy senast drabbade samman med Björklöven var det i ett rivaliserande seriesammanhang och han var inte mindre övertygad om stämningen denna gång.

– Det är ju en fantastisk inramning. Första matchen för året, en så kallad träningsmatch, och det är drygt 5000 åskådare så det är en bra känsla när man går in till en sådan match givetvis.

När det gäller laginsatsen upplevde han en rad positiva inslag.

– Vi har ju tränat på många saker under den första veckan och det var ju saker som ville se tendenser av i matchen. Många bra delar i försvarsspelet, både i offensiven när vi sätter in forecheckingen och även i defensiv zon, sedan är det ju några misstag här och där men då hade vi en Gurra som kom upp stort med några matchavgörande räddningar.

"Snabbt smält in i gänget"

Samuelsson är även tillfreds med hur samstämda spelarna var på isen och tycker att de kommit ihop bra som lag.

– Gruppen har känts bra ända sedan i maj egentligen. Några har ju kommit in här efter semestern och det är klart att har man inte varit med från början behöver man en inkörningsperiod men det har gått över förväntan när det gäller den hastigheten och att integrera dem i gruppen. Jimmie är ju välkänd sedan tidigare och Olimb, som kom in lite senare, har snabbt smält in i gänget och på ett positivt och bra sätt tagit plats.

Avslutningsvis fann han givetvis stort nöje över att vara tillbaka på tränarbänken i Skellefteå AIK igen.

– Det var bra! Framför allt efter 60 minuter när man får stå som vinnare i ett derby mot Björklöven, säger han med ett smil.

Samuel Söderlund