Damerna avslutade serien på topp
Publicerad: 2019-02-17
Dam
Som redan utnämnda seriesegrare tog Skellefteå AIK emot MODO för en sista hemmamatch innan SDHL-kvalet. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och släppte den inte efter det. Efter mål i både powerplay och boxplay tog västerbottningarna säkert hem en sista trepoängare. – Jag kunde inte önska ett bättre avslut på serien, säger tränaren Kajsa Östlund.

Det var ett hemmalag som redan från start var laddade med positiv energi. Under dagen gick laget först i pride-paraden genom staden, bärandes på den stora flaggan. Påspätt med en serieseger sedan förra helgen fanns inga sura miner hos Skellefteå. Laget rivstartade, och efter bara fem minuter kom också ledningen genom Cecilia Brännström. Västerbottningarna fick också chansen i powerplay, men kommer inte närmare än så. Perioden rinner ut i sanden. Tidigt i den andra perioden fick hemmalaget ännu en chans i powerplay, och denna gång utnyttjade Henriette Sletbak det. Efter fem minuter stod det 2–0 på tavlan. Ytterligare en chans tillföll Skellefteå, men den kunde inte utnyttjas.

– Jag tycker att vi börjar slarva lite i spelet i andra perioden, vi spelar inte klart situationerna, berättar tränaren Kajsa Östlund.

Stark avslutning
Men i tredje perioden lossnade allting. Skellefteå öser på och skickar in 3-0 efter bara två minuter. Hemmalaget får också några utvisningar mot sig, men det hindrar inte dem, för med en man kort på banan hittar Ellinor Sörensson ändå nätmaskorna efter en soloaktion. Matchen dör ut något, men i slutsekunderna kommer också ytterligare ett mål som fastställer slutresultatet till 5-0.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen från start till mål. Vi gör en stabil insats, både i försvar och spelet med puck, berättar tränaren.

Matchen var den sista i seriespelet och kvalet till SDHL kommer snart att ta sin början. Men Kajsa Östlund menar att laget är väl förberett.

– Detta året vet vi vad som krävs. Vi har en mogen grupp som har presterat bra hela säsongen. Nu har vi vunnit hockeymatcher på olika sätt, och vi vet vad det innebär att vara i ett kval, säger Kajsa Östlund.

Tre stjärnor
Lovina Johansson, back.
Ronja Danielsson, forward.
Line Grahn, center.

– Många gjorde bra insatser, men dessa tre spelare värderade spelet med pucken på ett bra sätt, förklarar tränaren.

Matchens snackis
Ellinor Sörensson stod för en fin soloprestation när hon tog sig igenom MODO:s powerplay och sprättade pucken i ribban och in till 4–0.