Kalldusch i slutminuten
Publicerad: 2020-01-25
Det var Skellefteå som inledde bäst i lördagens möte med Oskarshamn. Niclas Burström som för dagen fick chansen som center var den som tog tag i taktpinnen då han själv sate 1-0 och sedan också snyggt spelade fram till 2-1. Det kändes sedan som at det var Skellefteå som förde matchen men i den tredje perioden vände allt då Oskarshamn kunde först kvittera och sedan också avgöra matchen med två mål i slutminuten. Resultatet till sist 3-5.

Burström målskytt

Oskarshamn får spela powerplay några minuter in i den första perioden men skapar inte några farligheter i spelformen. Istället är det Skellefteå som tar ledningen när Nicklas Burström, för dagen på centerplats, som fångar upp en puck efter en sargstuds och lirkar in 1-0. Oskarshamn svarar dock direkt när man efter en snygg passning stöter in 1-1.

Knappt halvvägs in i perioden är det Niclas Burström som kliver fram igen när han återigen vinner puck vid gästernas mål och spelar fram Simon Robertsson som kan sätta 2-1 i öppet mål. Några minuter senare har AIK en till puck i mål efter skott från Patrik Norén, men efter att ha ringt dömer domarna bort målet.

Varsitt mål i andra perioden

Oskarshamn skapar ett friläge där Simon Robertsson blir siste man kvar hemåt. Hans försök till brytning bedöms dock regelvidrigt och gästerna tilldöms straffslag som Nicklas Heinerö sätter till 2-2. Oskarshamn fortsätter sedan att spela bra efter kvitteringen och har flera jättechanser, bland annat en klockren ribbträff halvvägs in i perioden.

Men det är Skellefteå som återtar ledningen ett par minuter senare efter ett bra anfall, Arvid Lundberg skjuter och Jesper Frödén styr in 3-2. Bägge lagen fortsätter att skapa chanser i resten av den andra perioden men utan utdelning.

Oskarshamn kvitterar och avgör

Den tredje perioden bjuder på ställningskrig där inget av lagen lyckas skapa speciellt mycket i form av målchanser trots hårt jobb. Efter att Skellefteå tappat puck i egen zon kan dock Oskarshamn pricka in kvitteringen 3-3 efter knappt sju minuters spel.

Det är också Oskarshamn som fortsätter att skapa chanser och Skellefteå har uppenbara problem att hänga med. I periodens sista minut kommer också kallduschen när gästerna dundrar in 3-4 via ett backskott. Skellefteå försöker att plocka ut målvakten de sista 37 sekunderna. Då kan istället Oskarshamn fastställa slutresultatet 3-5.