Lindholm målskytt i OS-premiären
Publicerad: 2018-02-15
Landslag
Tre Kronor fick en smakstart på OS-turneringen i PyeongChang när Norge besegrades med 4-0 – och vår Olympic Line levererade direkt. Pär Lindholm öppnade målskyttet på pass från Oscar Möller.

Sverige tog kommando direkt med stark press mot norska målet och efter drygt fem minuter rasslade det till bakom Färjestadskeepern Lars Haugen. Möller till Omark och Omark till Pär Lindholm som sprättar den rakt i målvaktens ena kryss. Jocke Lindström hade sedan ett kanonläge från hans klassiska powerplayposition men 2-0 kom istället senare från Anton Landers klubba. Detta blev även pausresultatet där skotten slutade övertygande 14-1 till Tre Kronor.

I andra växlade norrmännen upp och tog hem skotten med 12-6 men målen uteblev denna period. I tredje stod matchen och vägde fram till den åttonde minuten då Dennis Everberg punkterade denna premiären med en härlig släppare i krysset. Mikael Wikstrand utökade sedan kort därpå för att fastställa vad som skulle bli slutresultatet 4-0. Nästa match spelas fredag kl 13.10 mot Tyskland.

Matchfakta:

Norge-Sverige 0-4
(0-2, 0-0, 0-2)
Första perioden: 0-1 (5.29) Pär Lindholm (Linus Omark, Oscar Möller), 0-2 (16.46) Anton Lander (Simon Bertilsson).
Tredje perioden: 0-3 (48.42) Dennis Everberg (Linus Omark, Johan Fransson), 0-4 (49.04) Mikael Wikstrand (Linus Omark, Dennis Everberg).
Skott: 17-27 (1-14,12-6,4-7).
Utv, NOR: 7x2. SWE: 6x2.
Domare: Tobias Wehrli, Roman Gofman.
Publik: 3 961.