Linköping fick sin revansch
Publicerad: 2019-02-02
Matchreferat
Linköping fick sin revansch på Skellefteå efter att ha förlorat torsdagens möte på hemmaplan. I Skellefteå Kraft Arena var det alltså gästerna som kunde säkra tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. Grunden till segern lades i den första perioden där Linköping gick upp till 0-2, en ledning man sedan kunde hålla matchen ut. Skellefteå var dock nära, i en andra perioden hade man en kvitteringspuck i mål men Robin Alvarez styrning dömdes bort, och närmare än så kom inte AIK. Slutsiffrorna skrevs till sist till 2-4 efter att Andrew Gordon satt sista målet med sitt andra mål i matchen.

Tvåmålsunderläge efter första

Linköping Bägge lagen inleder den första perioden frejdigt. Redan under de första minuternas spel skapar man varsin klar målchans. När Linköping sedan får spela ett tidigt powerplay tar man ledningen genom Derek Roy som sätter 1-0 efter att Mantas Armalis hamnat ur position.

Skellefteå spelar bra efter målet och skapar massor av chanser framåt. Dessutom får man sin första chans i numerärt överläge men utan någon utdelning för hemmalaget. Linköping är dock farliga när man får kontra och efter drygt femton minuters spel kommer 0-2 genom Broc Little som påpassligt fångar upp en retur.

Alvarez får vartannat godkänt

Den andra perioden inleds precis tvärtemot den första. Den här gången är det Skellefteå som får en tidig chans i powerplay och efter att Linköping hamnat ur position kan Bud Holloway stöta in 1-2. Bara strax därefter är pucken i mål igen men styrningen från Robin Alvarez döms bort. Istället är det Linköping som sätter 1-3 bara sekunder efter det bortdömda målet.

Alvarez får dock sin revansch halvvägs in i perioden när han stöter upp en snygg passning från Bu Holloway i nättaket till 2-3. Hemmalaget fortsätter att spela bra efter målet och skapar flera farliga målchanser, bland annat har Holloway ett skott i stolpen.

Skellefteå kommer inte ikapp

Den tredje perioden har lite svårt att komma igång. Skellefteå känns som det något mer aktiva laget på isen men man får inte riktigt ordning på spelet inledningsvis. Otroligt roligt att se Bud Holloway som är precis överallt på isen och skapar hur mycket som hest framåt.

Linköping får spela powerplay och utökar då sin ledning genom Andrew Gordon som skjuter och pucken glider långsamt förbi under Armalis högra benskydd in i mål till 2-4. förbi under Armalis högra benskydd in i mål till 2-4. Med två minuter kvar av perioden plockar AIK ut Armalis i jakt på reducering men närmare än ett skott strax över ribban från Tim Söderlund kommer man inte.