Skellefteå nollade på hemmaplan
Publicerad: 2017-02-03
Skellefteå visade på bra spel och hade ett hårt tryck framåt i stora delar av fredagens hemmamöte med Malmö men trots detta kunde gästerna vinna med klara 0-4. Skellefteå fick två mål bortdömda i den andra perioden och hade svårt att resa sig efter det. Oscar Alsenfeldt i bortamålet var fantastiskt bra och hans spel var helt avgörande för gästerna.

Malmö tar ledningen

Den första perioden har väldigt tydliga delar där lagen turas om att ha ett klart spelövertag. Inledningsvis är det Skellefteå som håller i taktpinnen med långa anfall mot Oscar Alsenfeldt i gästernas mål. När klockan närmar sig halva perioden tar dock Malmö över mer och mer.

Efter flera farliga chanser tar också gästerna ledningen när Nils Andersson gör 0-1 snyggt framspelad av Rhett Rakhshani. Efter målet kommer dock hemmalaget tillbaka allt mer med bland annat ett farligt powerplay och mot slutet av perioden är det återigen AIK som ligger på ordentligt mot bortamålet.

Två bortdömda mål för Skellefteå

Den andra perioden blir något märklig. Skellefteå inleder återigen bra och har ett bra tryck mot Alsenfeldt i inledningen av perioden. Efter skott från Filip Berglund ligger också pucken i Malmös mål men målet döms bort då Pär Lindholm åkt på Alsenfeldt i samband med målet. Efter drygt elva minuter händer samma sak igen när Jesper Olofsson gör ett riktigt snyggt mål men domarna väljer att plocka en utvisning på Linus Lindström i momentet före målet.

Istället kan Malmö en dryg minut senare utöka sin ledning till 0-2 efter ett skott utifrån från Rhett Rakhshani. Mot slutet av perioden får sedan AIK spela powerplay och sedan också fem mot tre efter att Jimmie Ericsson fått Alsenfeldts klubba i ansiktet och utgått blödande. Malmö lyckas dock hålla tätt perioden ut.

Alsenfeldt stänger butiken

Skellefteå inleder den tredje perioden i en kort sekvens i spel fem mot tre följt av en desto längre i fem mot fyra men man lyckas inte få in reduceringen. En ribbträff från Bud Holloway är det närmaste man kommer men i övrigt fortsätter Alsenfeldt att rada upp kvalificerade räddningar i den tredje perioden.

Efter att Andreas Wingerli dragit på sig två utisningar får Malmö spela powerplay och man behåller trycket efter utviisningstiden gått ut och kan då sätta spiken i kistan när Frederik Storm sätter 0-3 bakom Gustaf Lindvall i hemmamålet. Strax därefter kan samme storm även göra 0-4 vilket också blir slutresultatet.