Holm: "Mer driv på kassen"
Publicerad: 2016-10-20

Skellefteå AIK tar ikväll emot Örebro Hockey, där nyckelfaktorerna kommer bli noggrannhet i såväl anfall som försvar.
– De har ett bra lag, säger Krister Holm.

AIK är ikväll tillbaka hemma i Skellefteå Kraft Arena efter en mindre bortaturné. Där blev det idel segrar som man nu kommer stärkta från till kvällens möte med Örebro.

– Det var nyttigt att åka iväg och fläta ihop gruppen så där. Stämningen blir bra när man får ihop lite poäng, förklarar Krister Holm.

Han fortsätter genom att poängtera vikten av att hitta ett bra spel, följt av hur mycket de kan ta med sig från senaste två matcherna.

– Vi har varit konsekvensa i spelet genom att jobba hårt, sätta press och ligga i skottlinjen. När vi vunnit pucken har vi varit noggrannare för att kunna hitta ett bättre passningsspel. Sen har vi haft mer driv på kassen samt hittat bättre lösningar i anfallszon tack vare kreativt spel. Vi är på väg nånstans känner vi.

"Skottstarka backar"
Holm berättar att de är beredda på ett fartfyllt spel i afton, då Örebro besitter en stabil backuppsättning med många spelare som även kan hota i offensiven.

– De har ett bra hockeylag med många skottstarka backar. Målvakten Hudacek är bra mellan varven och står verkligen på huvudet ibland. De har en del luriga forwards också, som Daniel Wiksten och Martin Johansson mfl.

Örebro kommer senast från en förlust mot Frölunda, där man fick en kvittering bortdömt i slutsekunderna. Vilket Holm tror kan ge laget viss revanschlusta inför kvällens match.

– De var nära mot Frölunda senast, så det krävs att vi är på hugget idag, avslutar han.

AIK och Örebro möts i Skellefteå Kraft Arena kl 19.00.

Samuel Söderlund