U18 slutspelsklara efter derbykross
Publicerad: 2018-03-05
Juniorkollen
Topp 4 var målet och så blev det! Efter vinst med 5-0 i söndagens måstematch mot Luleå landade AIK:s U18 den åtråvärda fjärdeplatsen och är nu klara för åttondelsfinal. Även U20 levererade i helgen med två segrar av tre möjliga.

Då Timrå vann sin sista match under lördagen behövdes minst 2 poäng för AIK:s U18 i Coop Norrbotten Arena. Denna uppgift växte man onekligen med då siffrorna på tavlan var 4-0 till svart och gult efter första perioden. Målskyttar blev Adam Wilsby, William Persson och Hannes Lindström x2. Den sistnämnde vann i och med målen backarnas poängliga i J18 Allsvenskan Norra. Wilsby satte sedan sin andra puck i period två, vilket blev slutresultatet i denna måstematch där AIK vann skotten med hela 33-12. Nu väntar slutspel och åttondelsfinaler med start den 15 mars.

U20 matchade trippelt denna helg där Brynäs var första motståndare under fredag kväll. Det blev en svängig historia där man hade 3-1 inför tredje perioden efter mål av Ludvig Vännström, Albin Eriksson och Filip Engarås. Brynäs vände sedan på steken för att knipa trepoängaren. På lördagen väntade Djurgården där det blev revanschseger 4-2. Målskyttar var Andersson, Ruuskanen, Häman Aktell och Darnell. Samma segersiffror blev det mot Södertälje under söndagen där målen gjordes av Engarås, Andersson, Dahlroth och Zetterman. AIK innehar fjärdeplatsen i J20 SuperElit Top 10 inför kommande helgens slutomgång.