Inför Skellefteå AIK - Frölunda
Publicerad: 2021-01-14
Broberg är tillbaka i laguppställningen när vi får besök från Västkusten ikväll. Läs hela lägesrapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i kvällens match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Jacob Andersson
– Simon Robertsson

• Spelklar back:
#5 Philip Broberg gör sin första match efter hemkomsten från JVM. Där noterades han för 4 matcher och 3 assist. I SHL har han 23 matcher, 8 poäng och en snittande istid på ca 19 minuter per match.

• Siffror inför matchen:
#2 Adam Wilsby avgjorde vår senaste match, vilket var hans åttonde poäng för säsongen. Tidigare i veckan blev det även klart att han stannar i Skellefteå AIK, då han kritat på ett kontrakt som sträcker sig till 2023.

#28 Jesper Frödén har synnerligen starka siffror hemma i Skellefteå Kraft Arena med 11 mål och 5 assist på de 16 matcher han spelat i "Templet".

Tränarkommentar, Andreas Falk:
– Frölunda är ett lag som åker mycket skridskor, forecheckar hårt & lever på sin intensitet. De har egentligen inga direkta svagheter så det gäller för oss att möta upp det med samma medicin. Vi kommer trycka på det under förberedelserna här, att försöka ligga nära deras puckförare och tvinga dem till att hålla i pucken lite för länge. Utvisningar kommer vi också lägga vikt på. Det är viktigt att vi håller oss borta från det båset.

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på Sportkanalen samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via sociala medier för fler uppdateringar:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund