• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

AIK tar emot Örebro

20 oktober 2016 09:00

I afton går SHL:s tionde omgång av stapeln. För Skellefteå AIK väntar en tuff match mot Örebro hemma i Skellefteå Kraft Arena.
– Gäller att vi går ut från start och bara kör, säger Tim Söderlund.


AIK har vunnit sina två senaste matcher och kommer senast från stabila 6-1-segern mot Leksand. För Örebro blev det en knapp förlust mot Frölunda under tisdagens SHL-runda, så vi kan nog räkna med ett hungrigt besök från Närkelaget ikväll.

Örebro HK, tidigare HC Örebro 90, är en ung förening som till vardags huserar i moderna Behrn Arena. De gör sin blott fjärde säsong i högsta serien men har lyckats etablera sig snabbt med en stabil grund av profilstarka spelare.

Bröderna leder laget
När det gäller profilstarka spelare, så är Julius och Libor Hudacek ypperliga exempel på detta. Den förstnämnde vann snabbt ÖHK-fansens hjärtan med sitt stabila målvaktsspel följt av de hoppkonster han brukar bjuda på vid lagets hemmasegrar. Han anslöt till laget för två år sen och fick sin bror att ackompanjera honom inför förra säsongen.

Libor toppar nu lagets interna poängliga med 10 poäng på inledande 9 matcherna. Efter honom kommer spelare som Greg Squires och Marcus Weinstock som tillsammans med ikonerna Daniel Viksten och Martin Johansson utgör en stabil stomme i den unga klubben.

Söderlund på spelhumör
AIK:s forward Tim Söderlund gjorde ett efterlängtat debutmål i senaste matchen mot Leksand. Han berättar att han kommit in i SHL-spelet allt mer och att han trivs vid sidan om Jimmie (Ericsson) och Jocke (Lindström).

– Det har funkat bra och blir bättre för varje match. Man får lite tips om var man ska ligga på banan och så där, säger han om deras samarbete.

Söderlund vill vid kvällens match se ett liknande spel som senast, med en tät defensiv och effektivitet i anfallsspelet.

– Det gäller att vi går ut från start och bara kör. Vi kan ta med spelet från senaste matchen samt se till att vi inte släpper till några farliga målchanser, avslutar han.

AIK tar emot Örebro kl 19.00 i afton.