Andra Guldhjälmen för Joakim Lindström
Publicerad: 2017-03-16
Utmärkelse
Framröstad av spelarna i SHL som ligans mest värdefulle spelare säsongen 2016/2017 är Joakim Lindström, som därmed får ta emot det ärofyllda priset för andra gången (första mottog han säsongen 2013/2014). Priset delas ut under fjärde kvartsfinalsmatchen, torsdag 23 mars.

Pressmeddelande:

Joakim Lindström, Skellefteå AIK, har av spelarna i SHL röstats fram som mottagare av utmärkelsen Guldhjälmen som den mest värdefulle spelaren i ligan.

Priset delas ut av Reebok–CCM Hockey i samarbete med magasinet Hockey, som är Svenska Ishockeyförbundets officiella tidning. Joakim Lindström är bara den fjärde spelaren i historien som fått Guldhjälmen två gånger.
– För mig är Guldhjälmen väldigt speciell, eftersom jag vet att det är spelare som jag möter kväll efter kväll som röstat fram mig. Då känns det extra hedrande, säger Joakim. Han har haft en strålande säsong i Skellefteå och vann SHL:s totala poängliga i grundserien med 54 poäng, 18 mål och 36 assists. Han är numera assisterande lagkapten och har ett stort ansvar både på och utanför isen.
– Jag är nog inte den som snackar mest och högst men jag försöker vara ett gott föredöme både på träning och match. Jobba hårt och alltid göra mitt bästa. Sedan har jag också förmånen att få spela i en bra kedja.

Joakim Lindström – som även gjort ett antal säsonger i KHL och NHL – har hunnit bli 33 år och är inne på ett femårskontrakt med Skellefteå AIK. Han tilldelades Guldhjälmen även säsongen 2013–14.
– Jag hade inte en tanke på att jag skulle få den igen, men det är väldigt roligt.

Det här är fjärde gången sedan utmärkelsen instiftades 1985-86 som en spelare fått den två gånger.

De tre som tidigare fått Guldhjälmen två gånger är Anders Eldebrink, Södertälje (1987–88 och 1988–89), Håkan Loob, Färjestad (1990–91 och 1991–92) samt Peter Forsberg, MODO (1992–93 och 1993–94).

Joakim Lindström kommer att få Guldhjälmen i Skellefteå Kraft Arena den 23 mars i samband med Skellefteås fjärde SM–kvartsfinal mot Frölunda Indians.

» Köp biljett till matchen

Skellefteå AIK Hockey
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS