Aho inför Växjö hemma: "Disciplinerat spel som gäller"
Publicerad: 2017-02-16
Inför match
Ikväll väntar en tuff match när serieledaren Växjö Lakers gästar Skellefteå Kraft Arena. Ett lag vi jagar revansch på efter två möten med slutresultat till deras fördel.
– Vi måste hålla oss till det vi är bra på, säger Sebastian Aho.

Första mötet slutade med förlängningsvinst för oss. Sedan gick poängen till Lakers i efterföljande två matcherna som spelades i deras hemmaborg. Nu leder smålänningarna SHL och gästar oss för en gastkramande sista seriematch ikväll.

Formstarka forwards

Växjö har en del farliga anfallsvapen som visat god form på sistone. Nytillskottet från KHL, Olli Palola, och förre Colorado-spelaren Dennis Everberg har båda stått för 15 fullträffar vardera. Den hungrige junioren Nils Carnbäck vill inte vara sämre. Han stod för två av målen vid lagets senaste vinst mot Karlskrona.

Utöver dessa killar finns ju även en del bekanta ansikten i Växjös trupp. Joacim Eriksson vaktade vårt mål vid guldåret 2013 och Arvid Lundberg fanns i vår backuppsättning under en hel del år.

"Viktigt att vi inte släpper till"

Vår back Sebastian Aho ser fram emot kvällens match. Han är just hemkommen från spel för Tre Kronor i Sweden Hockey Games där han hade en upplevelserik resa.

– Det var jätteskoj! Det är alltid roligt att få dra på sig landslagsdressen, det är lite speciellt.

"Sebbe" tycker även det är lite speciellt att möta sin gamla backkollega Arvid Lundberg igen.

– Det är lite märkligt. Vi spelade ändå med varann i 5-6 år så var lite ovant i början, men mötts några gånger nu så.

Han vet att det är en tuff match som väntar ikväll och att villkoren för tre poäng är höga.

– Det är disciplinerat spel som gäller. Vi måste hålla oss till det vi är bra på och det vi pratat om att göra hela matchen. Viktigt att vi inte släpper till nånting. Gör vi 60 bra minuter så blir det en bra kväll.

Stötta Aho och grabbarna när vi tar emot serieledaren Växjö kl 19.00 ikväll! Gå 2 för 1 när vi har ett erbjudande i kärlekens tecken.

Samuel Söderlund