Djuse inför Helsinki: "Viktig match för oss"
Publicerad: 2018-10-08
CHL
Skellefteå AIK har begett sig till finska huvudstaden för het CHL-drabbning med IFK Helsinki. En match med stort värde, vilket Emil Djuse ser fram emot. "Ett bra lag och en bra utmaning för oss", säger han inför tisdagens nedsläpp.

Fjolårets tabellfemma i finska Liiga ligger på samma poäng som Bolzano inför vårt besök så det är onekligen värdefulla poäng som står på spel i denna match.

– Det är en viktig match för oss för att kunna ta oss vidare. Vi har ju satt oss i ett ganska bra utgångsläge men fortfarande inget klart. Det blir kul att åka till Helsingfors. Ett bra lag och en bra utmaning för oss, säger Emil Djuse inför matchen.

Det är ett revanschsuget AIK som beger sig till finska huvudstaden med en Djuse som gärna ser en kollektiv förbättring från lagets senaste match.

– Jag vill se en annan fart i spelet och att vi gör rätt saker där ute för att kunna få lite lägre anfall och spendera mindre tid i egen zon.

"Roliga matcher"

Själv har han uppskattat höstens CHL-äventyr och det nya motstånd vi ställts inför.

– Det är kul! Vi fick ju en ganska intressant grupp med lag från Italien och Polen och så. Det är alltid kul att åka iväg på såna här utflykter, se något annat och möta en annan slags hockey. Jag är framför allt imponerad av Bolzano som spelade en rak och tuff hockey. Det har varit roliga matcher.

Tisdagens match har nedsläpp 18.00 i Helsinki Ice Hall. Den visas på TV3 Sport & Viaplay.

Samuel Söderlund