Klar seger i CHL-match
Publicerad: 2018-09-06
Efter att ha vunnit med 8-1 på bortaplan var det Skellefteå AIK:s tur att välkomna GKS Tychy till Skellefteå Kraft Arena på torsdagskvällen. De polska gästerna hade också med sig en hel del supportrar vilket bidrog till en ovanligt livad stämning för att vara en CHL-match. På isen var det dock hemmalaget som dominerade kraftigt och segern skrevs till slut till 6-2 efter att Skellefteå spelat ut Tychy i stora delar av matchen.

Gästerna chockstartar

Det är gästande Tychy som ar ledningen efter att ha fått en tidig chans i numerärt överläge. Tomas Sykora spelar fram Jakub Witecki som sätter 0-1 upp i nättaket från ett läge nära Mantas Armalis i hemmamålet. Spelmässigt är det dock kraftigt övertag för hemmalaget direkt från start.

Men kvitteringsmålet vill inte riktigt komma. Först i periodens allra sista minut kommer 1-1. Målet görs av Petter Granberg, snyggt framspelad av Joakim Lindström. Skellefteå vinner skotten i den första perioden med 24-4 vilket säger det mesta om hur spelet sett ut.

Drömmål av Berggren

Skellefteå börjar bäst i den andra perioden och tar också tidigt ledningen efter ett snyggt anfall där Juhamatti Aaltonen hittar Edvin Hedberg på bortre stolpen som sätter 2-1. Några minuter senare kommer också 3-1 efter en makalöst snygg soloprestation från Jonatan Berggren som gör bort en back fullständigt och gör ett fantastiskt mål.

Aaltonen är riktigt nära att utöka hemmalagets ledning när han i powerplay blir framspelad till öppet mål av Mathis Olimb men träffar ribban från nära håll. Matchen tappar i intensitet i den andra halvan av den andra perioden då Skellefteå tar det lite lugnare och tempot går ned. Skotten i andra skrivs till 14-4 vilket bekräftar bilden av fortsatt spelövertag men lite mindre framåt från AIK i andra.

Resultatet rinner iväg

Mathis Olimb tacklas i huvudet och tappar humöret, det är dock bara Skellefteå som drabbas av utvisning efter den situationen. Men det är också Skellefteå som i boxplay passar på att göra mål när Albin Eriksson blir frispelad och snyggt sätter 4-1 mellan benen på bortamålvakten.

I powerplay kommer sedan 5-1 genom Joakim Lindström, framspelad av Bud Holloway. Nästa mål gör sedan Holloway själv efter att ha slagit in 6-1 på en retur efter skott från Emil Djuse. Tychy hinner dock med en reducering i powerplay när Filip Komorsky gör 6-2. Jonatan Berggren gör en ny riktigt bra match och fortsätter att visa upp fin teknik i slutminuten av matchen. Skellefteå vinner säkert och tar över ledningen i sin CHL-grupp.