Bert ser fram emot SHL-start: "Jäkligt spännande"
Publicerad: 2017-09-19
Inför match
Som bekant spelades första seriematcherna i lördags. Nu är det vår tur kliva in i SHL-säsongen 17/18 och det gör vi med stort nöje i Karlskrona denna afton. "Vi är förväntansfulla", säger Bert Robertsson inför matchen.

Säsongens första nedsläpp närmar sig med stormsteg och vi har ett minst sagt laddat Skellefteå AIK på väg mot Blekinges sydspets.

– Det är detta man gått och väntat på så vi är förväntansfulla. Alltid jäkligt spännande med första omgången i serien. Bara skönt att det startar så man får jobba mer och snacka mindre, säger Bert Robertsson om den efterlängtade seriestarten.

På motståndarsidan står 16-åriga Karlskrona HK. Ett lag som Pär Lindholm, Jesper Olofsson och Jonathan Pudas alla har ett förflutet i.

– Det blir såklart lite speciellt för egen del, sade den sistnämnde i gårdagens TV-intervju.

"Fullt förberedda"

Försäsongsspelet har gått från klarhet till klarhet, vilket tränare Robertsson sett tydliga tecken på.

– Jag tycker att vi successivt tagit steg i rätt riktning. Vi är fullt förberedda inför premiären, inget snack om den saken, sedan vet man ju att en säsong alltid är en resa. Vi är beredda att göra jobbet helt enkelt.

Sedan råder det inga tvivel om att en smakstart hade varit att föredra.

– Varenda match är ju viktig. Det är tre poäng vi spelar om ikväll och tre poäng vi spelar om i mars månad. Nog är det viktigt att man tar poängen, sedan är det ju prestationen vi utvärderar och det är viktigt att man gör det också så man inte stirrar sig blind på resultatet.

Kvällens SHL-premiär har nedsläpp 19.00 i NKT Arena. Se den på Rinkside!

Webbredaktör Samuel Söderlund