Normark inför kvalet: "Mycket fart"
Publicerad: 2018-03-15
Inför match
En nervkittlande kvalmatch väntar då Skellefteå AIK tar emot Hammarby i det första av eventuellt tre möten – och kapten Ida Normark är redo att kämpa för vinst. "Vi måste hålla oss till vår spelplan", säger hon inför kvällens nedsläpp.

Kvalplatsen blev ju säkrad så sent som i måndags, där en straffläggning mellan Modo och Björklöven blev det som fällde avgörandet i tabelltoppen.

– Vi var några som såg den tillsammans och då blir det ju som att man triggar varann också, ha ha. Det blev lite onödigt spännande kan man säga, säger Normark om ödesmatchen.

Nu laddar hon och AIK om för en glödhet slutspelsrunda mot Hammarby.

– Vi måste hålla oss till vår spelplan och gå ut med mycket fart, lyfter hon fram som ett potentiellt segerrecept.

"Bara vuxit hela tiden"

Lagets debutsäsong i DamEttan blev ju onekligen lyckad och Normark belyser sammanhållningen som den största styrkan.

– Vi kom ihop ganska fort och bra som ett lag och sen tycker jag att vi bara vuxit hela tiden. Vi har även varit duktiga på att vända när det varit lite pressat.

Hon har spenderat säsongen som kapten och ger en ödmjuk beskrivning av upplevelsen.

– Det har väl varit lite… Spännande (skratt). Inget man tänker på så värst mycket men ibland måste man som hålla humöret uppe, även om det är lite nere egentligen.

Kvällens kvalmatch har nedsläpp 19.00 i Skellefteå Kraft Arena! Biljetter säljs i luckan från 17.00. Vi erbjuder även tacobuffé på Rinkside mellan 17-19. OBS! Bordsbokning gäller, ring 0910-79 20 17 eller mejla [email protected].

Webbredaktör Samuel Söderlund