Skellefteå AIK förstärker den sportsliga organisationen
Publicerad: 2023-06-13
Pressmeddelande
För att skapa en långsiktigt hållbar organisation och stärka upp runt dam-, junior- och ungdomsverksamheten så har vi gjort klart med en nyanställning av Pontus Petterström och en utökning av Ulrika Dahlgrens tjänst.

Skellefteå AIK har över tid haft spelarutveckling som en stor framgångsfaktor, och för att fortsätta med det så har vi gjort en organisationsförändring, berättar sportchef Niclas Lundkvist.

– Vi vill ha en långsiktigt hållbar organisation och behöver därför bli fler. Vi vill fortsätta utveckla spelare och vi behöver få ännu fler barn att börja spela hockey.  

Pontus Petterström är en ikon i svartgula sammanhang med över 500 A-lagsmatcher, två SM-guld och ett kaptensuppdrag på meritlistan. Han är nu klar för en återkomst i Skellefteå AIK Hockey med rollen som utvecklingsansvarig för junior och ungdom, med start i augusti. Det är en ny tjänst där han framförallt kommer att jobba med att skapa ännu bättre förutsättningar till att utveckla spelare och ledare samt stötta på ungdomssidan. Han kommer även att vara delaktig i NIU-rekrytering och i ungdomselitverksamheten.

– Det känns jättekul, verkligen, och otroligt inspirerande. Jag är förväntansfull inför det som komma skall, säger Pontus.

Han ser onekligen fram emot sitt nya uppdrag och lyfter fram flera incitament till varför han valde att kliva på detta.

– Jag tycker att sporten hockey är otroligt rolig och det är någonting jag fortfarande brinner för väldigt mycket. Sedan tycker jag att det är kul med ledarskap och försöka hjälpa att utveckla på spelarhåll men även på ledarhåll. Hur man kan komma ihop som grupp, göra saker tillsammans, lyfta varandra och nå framgång. Det är många olika faktorer som gjorde att jag kände att det här blir superkul.

De senaste åren har Petterström jobbat på Norrlands Bil och väver nu ihop detta med sin befintliga hockeykunskap. 

– Det är fem år sedan jag slutade spela så det är klart man har med sig en hel del erfarenhet därifrån, från själva spelarkarriären, sedan har jag lärt mig mycket från att vara ute i arbetslivet och prova på lite olika saker. Man kan ta ganska många influenser därifrån, så jag tycker jag har byggt på min bank en del också.

Pontus gjorde sin sista säsong som spelare 17/18 men har varit fortsatt involverad i hockeyn efter det.

– Jag har varit en resurs i en så kallad referensgrupp hos SHL i några års tid och hjälpt till. Något som varit väldigt kul och inspirerande, men som nu kommer att avslutas. Sedan har jag hjälpt till som ledare i ungdomslag där jag har mina söner, så jag har hållit igång sedan jag la av.

Sportchef Niclas Lundkvist om att få in Petterström i föreningen:
– Då jag suttit och pratat med Pontus känner jag att han har sina värderingar på rätt plats, enormt intresse för hockey och är sugen att jobba med hockey på heltid. Han känns klippt och skuren för tjänsten och vi är jättenöjda att få in honom!

Ulrika Dahlgren har jobbat runt damerna sedan starten, men kom in som GM på 50% under den gångna säsongen. Nu kliver hon upp på heltid och kommer då även att axla administrationen kring spelarlägenheter och driva rekrytering av spelare till TKH.

– Jag tänker att det egentligen är helt avgörande för att kunna engagera sig fullt ut. Det är ju otroligt roligt att få jobba med frågor man brinner för och ska man kunna göra det fullt ut så behöver man ha den tiden. Nu får jag det och det känns helt magiskt, säger hon.

Dahlgren andas svart och gult och är ivrig att få fortsätta jobba och växa tillsammans med övriga organisationen.

– GM-rollen är inte ny på något vis men det finns ju en väldigt stark målsättning där och det är också en del till varför jag väljer att kliva på det här. Vi vet vart vi vill och det drivet är starkt, både hos mig och det här laget. Sedan är ju utveckling en drivkraft och jag är också en “doer” som gillar att göra saker, ta tag i saker och organisera. Det är alltid roligt att vara med och utveckla och det gör vi ju tillsammans här. En hel verksamhet som har massa bra idéer så jag tänker att vi, i samverkan med andra, kommer hitta bra vägar framåt för att göra saker effektivare och ännu bättre.

Sportchef Niclas Lundkvist om att förlänga med Dahlgren:
– Ulrika är en föreningsmänniska med bra driv som vill utveckla hela vår förening. Det känns inspirerande att få in henne på heltid i organisationen. Hon har passion för att få fler barn, både tjejer och killar, att prova på den fantastiska sporten hockey.

Skellefteå AIK Hockey