Tvåårskontrakt med Ellen Lövgren
Publicerad: 2024-04-16
Nu är det klart att Skellefteå AIK:s lagkapten Ellen Lövgren stannar i föreningen då hon skrivit kontrakt för ytterligare två år. ”För mig var det en självklarhet att stanna kvar. Jag har hejat på AIK så länge jag kan minnas och vi har jobbat för SDHL så länge.”

GM Ulrika Dahlgren är glad att Ellen Lövgren skrivit nytt kontrakt, hon beskriver henne som en förebild och lagspelare, som hela tiden jobbar för att utvecklas. 

­– Ellen har varit föreningen trogen under 5 år och är i grunden en spelare från bygden. Hon är en skicklig och hårt jobbande center som vill bli bättre varje dag och i alla moment. Det känns väldigt bra att Ellen vill fortsätta sin resa med oss då hon har en betydelsefull roll både på- och på sidan av isen. 

Och den gångna säsongen klev den 25-årige centern in som kapten i laget.

– Det säger mycket om hur vi ser på Ellen som både spelare och ledare, säger Ulrika och utvecklar:

– Hon är lugn och reflekterande, men ställer samtidigt krav och leder laget. Hon är en spelare och kapten som andra respekterar men som samtidigt ser alla och är ödmjuk.

Ellen har Kågedalens AIF som moderklubb och kom till Skellefteå AIK inför säsongen 2019-2020 efter några säsonger i SDHL-laget Modo. Och här säger hon sig ha fortsatt sin utveckling.

– Jag tycker jag utvecklats mycket sen jag kom hit. Förutom att jag tycker att jag blivit en allmänt bättre hockeyspelare, har jag också fått en klarare bild av vad jag är för typ av spelare. Jag har fått massor av erfarenhet av viktiga matcher, blivit mycket bättre tränad och jag har också utvecklats i mitt ledarskap och att ta ansvar på och utanför isen. 

Nu fortsätter hon resan i SDHL tillsammans med Skellefteå AIK.

– För mig var det en självklarhet att stanna kvar. Jag har hejat på AIK så länge jag kan minnas och vi har jobbat för SDHL så länge. Så när jag fick möjligheten att fortsätta så var det en no brainer.

Att åter ta klivet upp i seriesystemet ser Ellen verkligen fram emot och känner sig nu redo.

– Jag har ändå känt ett tag nu att jag är redo för spel i SDHL. Innan jag kom hit så spelade jag där men var också väldigt ung och hade inte den erfarenhet jag har nu. Så jag är jättespänd och taggad på den här säsongen och ser fram emot att få möta riktigt bra motstånd. Jag hoppas och tror att vi kan prestera på en hög nivå och etablera oss i ligan. Det här blir en rolig säsong! 

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025-2026.