Tuomas Liitola lämnar Skellefteå AIK
Publicerad: 2024-04-24
Tuomas Liitola som säsongen 2023/2024 varit med att spela upp Skellefteå AIK till SDHL har trots ett tvåårskontrakt valt att lämna efter bara en säsong.
– Det var ett svårt beslut att fatta, men min familj kommer först och jag behövde ta det här beslutet för min familjs bästa, förklarar Liitola.

Tuomas Liitola kom till Skellefteå AIK inför den gångna säsongen och under hans ledning blev det ett efterlängtat avancemang för damlaget. Men pga familjeskäl väljer han nu att kliva av rollen som tränare för att flytta hem till Finland.

– Det var ett svårt beslut att fatta, men min familj kommer först och jag behövde ta det här beslutet för min familjs bästa, kommenterar Tuomas Liitola.

Men Tuomas kommer att fortsätta delar av sitt uppdrag under våren och sommaren tillsammans med GM Ulrika Dahlgren.

– Även om jag lämnar tränarrollen så kommer jag att hjälpa till så bra jag kan att scouta spelare så att Ulrika kan bygga bästa möjliga lag till nästa säsong, och jag kommer att ge den nya tränaren behövlig assistans när det blir klart.

Säsongen i Skellefteå AIK ser han på med varmt hjärta, och det finns mycket att ta med sig från den erfarenheten förklarar Liitola.

– Jag är stolt över att ha varit del av laget som tog klivet upp till SDHL och stolt över att vara en del av den här organisationen. Den här säsongen var en otrolig erfarenhet för mig och jag har lärt mig massor om hur saker kan göras bättre. Jag har också lärt känna en massa fantastiska människor och spelare, och Skellefteå AIK kommer för alltid ha en plats i mitt hjärta.

Även GM Ulrika Dahlgren ser positivt på Tuomas tid och insatser i Skellefteå AIK.

– Jag är glad över att vi fick möjlighet till att få Tuomas till föreningen, säger Ulrika och utvecklar:

– Han har gjort ett bra arbete och starkt bidragit till att vi äntligen kunde ta klivet upp till SDHL. För mig har det varit tacksamt att få ha Tuomas som kollega, där vi haft ett bra samarbete och tillsammans hittat en bra struktur i och runt laget. Jag har bara gott att säga om Toumas och vi är tacksamma för allt han bidragit med under sin tid i Skellefteå AIK. Vi önskar honom stor lycka till framåt.

Även Jonas Klingsell slutar som damtränare då det är klart att han kliver in som J18-tränare, och därmed blir det en helt ny tränarkonstellation till kommande säsong. Något som Ulrika Dahlgren jobbat hårt med den senaste tiden.

– Sökandet efter en långsiktig lösning pågår. Vi har träffat några kandidater och får se var det leder, men ingenting är klart och vi fortsätter att leta namn tills det är påskrivet.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS