Inför Luleå Hockey - Skellefteå AIK
Publicerad: 2022-10-26
SHL
Det vankas hett derby imorgon och tränare Falk vill se höjningar från samtliga för att vi ska kunna ro hem matchen mot Luleå: "Alla här vet vad de är bra på, alla måste höja sig ett snäpp extra. Så blir det när det går motigt, att individen måste försöka hitta ett sätt att bidra till laget.

Tränarsnack, Andreas Falk:
Hur laddar ni om och upp inför derbyt imorgon?
– Kul att få hoppa på igen direkt så att man inte har en vecka på sig att fundera och analysera för mycket. Det ska bli otroligt kul med derby, det är kanske precis det vi behöver. Vi har gått igenom lite bra klipp, vi har gjort några bra matcher så vi försöker egentligen bara visa när vi gör det bra, vad gör vi då och så vidare. Så det är egentligen det vi har fokuserat på idag: få tillbaka självförtroendet, få tillbaka medvedenheten om vad vi gör bra och hur vi vinner matcher då.

Hur ser du på matchen som väntar imorgon?
– Det är ett Luleå som är otroligt starkt defensivt, de har väl släppt in överlägset minst mål. Det kommer skapas få chanser så det gäller att vi är noggranna med att sätta dit dem när vi väl får dem. Special teams kommer också bli viktigt imorgon men framförallt gäller det att få tillbaka självförtroendet. Alla här vet vad de är bra på, alla måste höja sig ett snäpp extra. Så blir det när det går motigt, att individen måste försöka hitta ett sätt att bidra till laget.

Svartgula siffror:
• Robertsson kom tillbaka efter sin skada med besked och stod för ett mål mot Växjö. Han har nu gjort två poäng på tre spelade matcher.
• Skellefteå AIK toppar SHL:s skottliga med det stabila antalet 407 skott på mål.

TV/media:
• Torsdagens bortamatch börjar kl 19.00 i Coop Norrbotten Arena och visas på C More.
Klicka här för att komma till sändningen
• Skaffa C More Premium Plus för endast 399 kr (ord. pris 499 kr).
Klicka här för att ta del av erbjudandet

• Lineup och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter

{!C}

Maja Olsen