Inför Trinec - Skellefteå AIK
Publicerad: 2023-11-13
CHL
Det vankas slutspel i CHL med första mötet av två i åttondelsfinalen mot Ocelari Trinec. Vi inleder på bortaplan och där vill tränare Ohlsson se en stark prestation. "Det gäller att hitta tillbaka till den rätta vägen för oss", säger han inför tisdagens nedsläpp.

HC Ocelari Trinec - Skellefteå AIK

CHL
Tisdag 14 november kl 18.00
Werk Arena

Tränarsnack, Robert Ohlsson:
Tankar inför första åttondelen?
– Det gäller ju att skaffa sig så bra möjligheter som möjligt inför hemmamatchen (21 nov). Vi siktar på att göra en bra prestation och få med oss ett så bra resultat som möjligt med oss till returen här hemma. Det är en match som pågår i minst 6 perioder och det är ju slutspelsmatch mitt under säsongen och det är positivt, tycker jag.

Vad blir viktigt spelmässigt för att vi ska kunna vara framgångsrika?
– Om man tittar hur de spelar så ska man undvika att tappa pucken så att de får ställa om. Det gäller att vara noggrann när man tar sig igenom mittzon och är högt upp i anfallszon, för de vill gärna kontra och ställa om, så det blir ju viktigt. Den andra delen är att hitta tillbaka till vår väg. Jag tyckte vi tappade det lite mot Linköping och HV, så det gäller att hitta tillbaka till den rätta vägen för oss. Vårt spel behöver sättas bättre än vad det gjorde i sista matcherna innan uppehållet.

TV/övrigt:
• Matchen visas på Viaplay.
– Klicka här för att komma till TV-sändningen
• Gå in här för att läsa förhandsinformation från CHL:s hemsida
• Lineup och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
– Instagram
– Facebook

Om Ocelari Trinec

Grundades: 1929
Inhemska guld: 5
Tidigare CHL-säsonger: 7
Arena: Werk Arena (öppnade 2014, kapacitet 5 400)

Bäste poängplockare i CHL-grundserien:
1. Libor Hudacek, 6 matcher, 4 mål, 6 assist
2. Andrej Nestrasil, 6 matcher, 1 mål, 6 assist
3. Richard Panik, 6 matcher, 3 mål, 3 assist

Se truppen här>>

Kuriosa:
I slutet av november 1968 (i dagarna för 55 år sedan) befann sig Skellefteå AIK på turné i dåvarande Tjeckoslovakien. Först möttes vänorterna, 28 november: Tesla Pardubice - SKE 6-2. Skellefteås mål: Lars Fredrik Nyström och Tommy ”Kotten” Granstedt. Publik 3 000. 30 november: Trinec - SKE 4-3. Skellefteås mål: Lennart Jonsson, Gunnar Johansson och Lennart Lindqvist. Publik 3 500.
• Skellefteå AIK och Trinec möttes i CHL så sent som ifjol, då de hamnade i samma grupp. Matcherna slutade 3-2 efter förlängning samt 5-4 till det svartgula laget.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS