Joel Rönnmark förlänger sitt kontrakt
Publicerad: 2022-10-17
Joel Rönnmark är nu inne på sin andra säsong som J20-tränare i Skellefteå AIK. Nu har han gjort klart med föreningen om en förlängning. – Efter den här säsongen tar slut så blir det ytterligare två år, och det känns jättebra, kommenterar han.

Vill du berätta lite om beslutet att förlänga?
– Det var jag som tog en ganska tidig första kontakt och kollade med Erik och Niclas hur de tänkte. Jag och sambon fick vårt första barn nu i somras så vi ville vara lite tidiga i vår planering. Vi trivs väldigt bra så därav så var jag på Niclas ganska tidigt och ville prata framtid. På den vägen var det och vi hittade en lösning som jag tror passar båda parter.

Hur har tiden i Skellefteå AIK varit hittills för dig?
– Jag kom hit med förväntningar om att få vara en del av en anrik förening och jag har trivts jättebra från dag ett. Jättebra kollegor, en jättetrevlig arbetsmiljö att vara i här i hallen, både med mina närmsta kollegor men också er på kontoret som man springer på. Så en jättebra arbetsplats att vara på och sen hockeymässigt har jag trivts väldigt bra. Det känns som en väldigt rolig miljö för mig att vara i, jag kan lära mig väldigt mycket av mina kollegor och sättet man arbetar på över lagen - från A-lagen på både dam och herr och ner mot ungdomsled där vi sitter på möten och lär av varandra på veckobasis. Det har varit väldigt givande. Jag har trivts väldigt bra.

Vad är dina styrkor som tränare och hur bidrar de till laget och föreningen?
– Jag tycker att mina hockeykunskaper är ganska breda och det kan väl vara på både gott och ont kanske men jag tycker jag har en ganska bred hockeykunskap och har jobbat på juniorsidan med både 18- och 20-lag i över tio år nu. Så jag har fått lära mig en hel del under de här åren så jag känner att jag har en ganska bra erfarenhet av att jobba med juniorer och när jag började som ledare så hade jag själv nästan precis gått ur hockeygymnasiet och visste lite vad grabbarna som jag jobbar med i det här fallet går igenom med skola och att få ihop det med träning och mycket matcher. Det är en speciell livsstil när man gör en sån här elitsatsning som våra hockeygym-elever det gör. Det kräver en hel del och det tycker jag att jag har ganska bra förståelse för och kunna jobba utifrån deras förutsättningar i vardagen och försöka hjälpa dem att bli så bra hockeyspelare som möjligt.

{!A}

Vad är ditt långsiktiga mål nu när du har några år till framför sig här?
– Jag vill vara med och bidra till att vi utvecklar verksamheten ännu mer. Det är ett väldigt bra driv skulle jag säga på de som jobbar både med sporten och på kontoret och jag vill givetvis vara med och bidra, på juniorsidan i första hand. Men också hockeymässigt, det sportsliga i stort, jag tycker vi har en väldigt bra miljö och väldigt inspirerande att få vara en del av Skellefteå AIK och där man får möjligheten att ta kliv i sitt ledarskap men också hockeymässigt. Så det är väl där jag känner att jag hoppas och verkligen vill ta kliv för egen del men samtidigt som vi utvecklar det vi håller på med. Det är kul att samtliga som är här verkligen vill att vi ska bli bättre varje dag. Vi funderar hela tiden, tankarna går och vi stöter och blöter här nere i juniorledarskrubben och tänker hur vi kan bli bättre. Den resan vill jag vara med på framåt under de kommande åren och hoppas givetvis att jag kan bidra med kunskap och energi i det arbetet - att fostra fler juniorer upp till A-lag som föreningen varit så duktig på under många år. Det vill jag fortsätta med och sen vill vi hela tiden skruva på saker så att vi kan bli ännu lite bättre.

Nåt mer som du vill tillägga?
– Jag är väldigt tacksam för att jag får möjligheten att få jobba vidare här. Det är ett privilegium, definitivt, att få arbeta med hockey på heltid i en så här proffsig miljö så det är superkul. Jag hoppas att vi tillsammans kan bli ännu bättre under de här åren och jag strävar efter att jag ska bli bättre i mitt ledarskap och mitt hockeykunnande. Så det är på sin plats att tacka för förtroendet.

Maja Olsen
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS