Välkommen hem, Andreas Wingerli
Publicerad: 2022-06-15
PRESSRELEASE
Andreas Wingerli lämnade Skellefteå AIK inför förra säsongen för ett NHL-äventyr, men idag kom glädjande besked då det blev klart att han återvänder. ”Det känns jättebra att få hem Andreas”, säger GM Erik Forssell.

Efter sex SHL-säsonger, där den senaste kröntes med ett VM-äventyr, valde Andreas Wingerli att prova vingarna på andra sidan Atlanten. Det blev en säsong, 64 AHL-matcher och totalt 22 poäng då han nu valt att återuppta sitt kontrakt med Skellefteå AIK.
– Han hade flera bra säsonger hos oss innan han lämnade, berömmer Erik Forssell.

– Wingerli är en kille som kommer att bidra både på och utanför isen. Han är en spelare som är viktig både i det defensiva och offensiva spelet, och spelar både boxplay och powerplay.

”Kommer hem för att vinna”

Även Andreas låter inspirerad att vara tillbaka.
– Det känns jättekul och ska bli oerhört roligt att komma tillbaka till Skellefteå AIK. Jag känner mig taggad och kommer hem för att vinna!

Lyckselesonen hade kontrakt med Skellefteå AIK fram till säsongen 2022/2023 då han tackade ja till ett kontrakt av Colorado Avalanche inför förra säsongen. Det blev slutligen AHL-spel och en positiv erfarenhet menar Wingerli.
– Det var mycket nytt. Det var en ny kultur, en ny typ av hockey… Men det har varit en bra erfarenhet och en spännande tid. Jag har lärt mig mycket både på och utanför isen.

Wingerli kom till hem till Skellefteå förra veckan och ansluter till laget imorgon. Nästa vecka är det dags för Thomson Trophy, lagets triathlontävling som Wingerli vunnit sina fyra senaste säsonger. Men något favoritskap till segern vill han inte ta på sig.
– Jag har precis kommit hem och börjat träna, så det blir tufft. Jag har förstått att Pudas är storfavorit.

Välkommen tillbaka till Skellefteå AIK & välkommen hem!

Anna Hägglund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS