Johnson förlänger
Publicerad: 2021-11-25
Pressrelease
Han kom hit från MoDo inför fjolårssäsongen och har tagit rejäla kliv i svartgula tröjan. Nu står det klart att han kommer bära denna ytterligare två säsonger. "Föreningen och fansen gör detta till en riktigt bra miljö att vara och utvecklas i", säger Jonathan Johnson.

Johnson anslöt till laget inför säsongen 20/21, med en rekordsäsong i HockeyAllsvenskan bakom sig. Han växte in i SHL-kostymen med tiden och har fyllt ut den rejält denna säsong med 17 poäng på 20 spelade matcher. Denna säsong har han haft centerrollen i en utstickande kedja med Linus Karlsson och Rickard Hugg. Det faktum att de spelat ihop sedan försäsongen säger nog allt om deras samspel. Nu är det som sagt klart: Jonathan stannar i Skellefteå AIK Hockey till och med 2024.

Jonathan Johnson, forward i Skellefteå AIK, om det nya kontraktet:
– Jätteroligt! Det har varit klart från att vi började prata, egentligen. Vi har ett starkt lag och god chans att vinna SM-guld. En bra stomme, en skön gemenskap och familjen trivs i Skellefteå. Omställningen till Norrland har gått bra och det har inte varit alltför ovant att vistas här uppe i och med att halva släkten är härifrån. Det mesta är bra, helt enkelt. Föreningen och fansen gör detta till en riktigt bra miljö att vara och utvecklas i.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att förlänga med Johnson:
– Jonathan är smart och skicklig spelare som det ska bli kul att fortsätta jobba med. En spelare som gör sin omgivning bättre och har tagit stora kliv under tiden här. Vi värvade honom som en toppspelare i HockeyAllsvenskan och han är på god väg att bli en toppspelare även i SHL.

Det nya avtalet med Jonathan Johnson sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Samuel Söderlund