Skellefteå AIK rekryterar ny sportchef
Publicerad: 2016-04-06

Skellefteå AIK nye sportchef blir Mikael Lindgren, som själv tidigare representerat föreningen och har starka band till bygden.

– För mig är det här en fantastisk möjlighet att få jobba i en förening som jag själv representerat och följt under många års tid, säger Lindgren. Det är den förening, förutom Arvidsjaur som ligger mig närmast hjärtat. 

Blivande sportchefen Mikael Lindgren har rötterna i Arvidsjaur men redan 1996 gick flyttlasset till Skellefteå för spel med Skellefteå AIK under närmare fem säsonger. Till Skellefteå lockade han även sin bror, Fredrik Lindgren, och bröderna har blivit kvar i stan trots ett par sportsliga utflykter.

Sedan Mikael avslutade sin aktiva karriär har han arbetat som säljare. Han kommer nu närmast från stålkoncernen Repay där han jobbat som försäljningschef under drygt tre år. Bakgrunden som idrottare har han kunnat ta med sig i sitt yrkesmässiga liv, och något han nu tar med sig vidare.

– Jag har varit på väg in i hockeyn som tränare, men har inte fått det att fungera med mitt civila jobb. Att nu få möjlighet att kombinera dem båda känns fantastiskt. Det finns delar i idrotten, som värderingar och ledarskap, som jag fått med mig och kunnat använda i mitt civila jobb och samtidigt utveckla.

– Jag hoppas att kunna få folk att växa och tävla mot gemensamma mål. Jag vill fortsätta utveckla Skellefteå AIK, vi ska fortsätta framåt.

Mikael kommer att tillträda tjänsten som sportchef i mitten av maj och är fram till dess anställd hos Repay.

– Spontant så känns det här som en fantastisk möjlighet att få jobba i föreningen som jag själv representerat och följt under många år. Det är den förening som, förutom Arvidsjaur, ligger mig varmast om hjärtat. Det är ett fint jobb som jag är stolt och glad över och som jag verkligen ser fram emot.

Att det blev Mikael Lindgren som tar över det sportsliga ansvaret efter Lasse Johansson känns som en mycket bra lösning förklarar klubbdirektör Pea Israelsson. Hans profil och bakgrund var något man sökte då man gav sig ut på jakt efter en ersättare.

– Med sin sportsliga erfarenhet, vana av förhandlingar, förankring i bygden tillsammans med att han är en duktig ledare ser vi Mikael som ett bra nyförvärv för föreningens fortsatta utveckling.

Micael Engström kommer att fortsätta som ett bollplank och rådgivare till sportchefen vilket han gjort sedan början av 2000-talet, vilket borgar för kontinuitet i föreningen.

Mikaels sportsliga karriär    Mikaels civila karriär
-89 Arvidsjaur   03-06 Richo (Carl Lamm)
90-91 Sundsvall   06-08 TV4
91-92 ST Hockey   09-13 Forslunds
92-94 Arvidsjaur   13-16 Repay
94-96 Sundsvall      
96-01 Skellefteå AIK (Mörrum)      
01-03 Kristianstad IK      
05-07  Tränare Arvidsjaur      
Skellefteå AIK Hockey