Varmt välkommen, Tom Pyatt!
Publicerad: 2019-07-26
Press
Han är 32 år, center och har över 400 NHL-matcher på meritlistan. Nu är han klar för en säsong i Skellefteå AIK Hockey. "Skellefteå verkar vara en riktigt bra hockeystad så jag kan knappt vänta med att komma dit och sätta igång". Varmt välkommen, Tom Pyatt!

Pyatt är ursprungligen från kanadensiska Thunder Bay och inledde ungdomskarriären i prestigefyllda juniorligan OHL. Därefter jobbade han sig till AHL och så småningom NHL med bland annat tre säsonger i både Tampa Bay och Ottawa. Nu står det klart att 32-årige centern tar flyttlasset över Atlanten för spel i Skellefteå AIK säsongen 2019/2020.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Skellefteå! Jag hade en något tyngre säsong ifjol så jag är redo att studsa tillbaka och Skellefteå verkar vara en riktigt bra hockeystad så jag kan knappt vänta med att komma dit och sätta igång, säger Pyatt.

Det blir ingen extremomställning till den större rinken då Pyatt spenderade 2014-2016 i schweiziska Geneve.

– Jag gillar europeisk hockey och den stora isen. Skridskoåkningen är en av mina styrkor så det är något jag kommer ha bra användning av i mitt spel. Det finns många skickliga spelare i SHL så jag ser fram emot att mäta mig med dem. Det kommer bli en spännande utmaning.

"Kan göra stor skillnad både på och utanför isen"

GM Erik Forssell är onekligen nöjd med att ha knutit till sig den erfarne centern.

– Fantastiskt kul att få klart med en så NHL-meriterad forward som Tom. Han har ju spelat både center och ytterforward tidigare men vi ser honom som center i Skellefteå AIK Hockey. Vi tror att han med sin erfarenhet kan göra stor skillnad både på och utanför isen samt att han kommer vara bra för våra unga spelare. Han är en skridskostark och lojal spelare som jobbar hårt båda vägarna. Vi är väldigt glada över att få in Tom Pyatt till Skellefteå AIK Hockey.

Avtalet med Tom Pyatt sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16

{!A}

{!B}

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS