Felix Dahlroth får A-lagskontrakt
Publicerad: 2018-05-04
Truppen 1819
Efter fyra säsonger i Skellefteå AIK:s juniorlag har Felix Dahlroth skrivit sitt första seniorkontrakt och kommer därmed att ta en av åtta backplatser till kommande säsong. Det känns riktigt roligt att få plocka upp honom i A-laget", kommenterar sportchefen Mikael Lindgren.

Felix Dahlroth kom som junior till Skellefteå AIK från Bodens HF inför säsongen 2014/2015. Här har han haft en bra utveckling och redan varit uppe och nosat på seniorlaget under den gångna säsongen.
– Dahlroth här är en spelskicklig rightback som varit dominant i juniorlaget, och han har även varit upp och tränat en del med A-laget under vintern.

De två senaste säsongerna har han för U20 stått för 18 respektive 16 poäng med stark tonvikt på assisten.
– Han är duktig i passningsspelet och läser spelet bra, berömmer Lindgren.
– Han har en riktig uppsida i spelet så får han allt att stämma så kan han bli en riktigt bra back. Han har verktygen, han är skicklig och kreativ.

Själv kommenterar Dahlroth sig själv som spelare och kontraktet så här:
– Jag är en spelförande back. Vill ha mycket puck. Jag är inte så stor i storleken så jag får jobba med min skridskoåkning en del. Varit här i fyra säsonger, spelat med juniorerna och tränat med a-laget lite då och då så kul att nu få chansen ordentligt.

Anna Hägglund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS