Petter Granberg återvänder
Truppen 18192018-05-18
Det står nu klart att Petter Granberg återvänder till Skellefteå AIK efter fem års spel i Nordamerika. Det här är en riktigt viktig framtidsvärvning för oss, så vi är enormt glada att kunna välkomna Petter tillbaka i föreningen", kommenterar sportchef Mikael Lindgren.

Petter Granberg är en välbekant spelare för Skellefteå AIK-publiken. Efter spel i NHL och AHL för Toronto och Nashville är han nu tillbaka för tre nya säsonger i klubben.

Granberg är en högerfattad back med storlek och styrka som gör defensiven till hans främsta tillgång.
– Petter kommer att kunna tillföra mycket i det defensiva jobbet för oss, säger Lindgren.
– Men vi ska inte förringa hans offensiva kvalitéer. Även om hans främsta styrka är defensiven så hoppas vi även kunna lyfta och nyttja hans offensiv.

Förutom SM-guld med Skellefteå AIK 2013 så har 26-åringen även ett JVM-guld från 2012 och ett VM-guld 2013 på meritlistan. Och Lindgren är övertygad om att han kommer fortsätta sin utveckling och nå nya framgångar.
– Trots sin unga ålder så är han en välmeriterad spelare som vi tror kommer kunna utvecklas vidare, för att kanske återvända till NHL i framtiden om han skulle önska. Petter har alltid varit enormt vältränad och riktigt seriöst inställd till sporten och det kommer ta honom långt.

Petter Granberg kommenterar själv kontraktet:
– Riktigt kul att vara här och inspirerande att komma tillbaka! Jag har ju spelat här tidigare så jag vet ju hur allt fungerar och jag trivdes väldigt bra när jag var här sist så det kändes som det bästa alternativet för mig.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Petter Granberg har Malmbergets AIF som moderklubb men kom tidigt till Skellefteå AIK där han spelade juniorhockey innan han tog klivet upp i A-laget säsongen 2010/2011. 2010 blev han även draftad för Toronto Maple Leafs och inför säsongen 2012/2013 skrev han treårskontrakt med dem men blev utlånad det första året till Skellefteå AIK och var därmed med om att vinna SM-guld våren 2013.

Totalt blev det 75 SHL-matcher innan han lämnade Sverige för Toronto 2013/2014. Efter att kontraktet gått ut hamnade han sedan i Nashvilles organisation under tre säsonger. Totalt blev det 45 NHL-matcher och 258 AHL-matcher (varav 76 matcher 2017/2018) för Granberg.

{!A}

Anna Hägglund