Välkommen, Jacob Olofsson!
Publicerad: 2019-04-15
Bygdens Lag 1920
Född i Piteå, uppväxt i Boden och fostrad i Timrå. Nu är han klar för två år i Skellefteå AIK Hockey. "Jätteinspirerande att få komma hit", säger den 19-årige centern. Varmt välkommen, Jacob Olofsson!

Olofsson gick juniorvägen till Timrås A-lag där han tog stora utvecklingskliv vid deras SHL-avancerande säsong 17/18. Detta ledde till ett val i andra draftrundan av Montreal Canadiens och därefter uttagning till Juniorkronorna vid fjolårets JVM. Nu är den storväxte tvåvägsforwarden klar för 2 år i Skellefteå AIK.

– Det ska bli superkul och jätteinspirerande att få komma hit och spela! Det känns som rätt steg till en bra klubb man följt länge, säger han.

Jacob har även viss revanschlusta efter det dystra säsongsslutet med hans förra klubb.

– Jag vill göra en starkare säsong nu så den blir längre än den förra.

"En spelskicklig center"

Sportchefen Niclas Lundkvist är naturligtvis nöjd med att få in denne unga adept till lagbygget 19/20.

– Jacob är en spelskicklig center som redan gjort två hela seniorsäsonger, en i Allsvenskan och en i SHL, och det känns otroligt bra att få in en spelare som har den erfarenheten trots sin unga ålder. Vi har sökt spelare på den positionen och nu får vi in en som kan utvecklas och växa här i Skellefteå AIK. Han har ju norrländsk anknytning också då han är uppväxt i Boden och även var aktuell för Hockeygymnasiet här en gång i tiden, så han får nu komma hit och sluta cirkeln lite grann. Draftad av Montreal och har varit bofast i juniorlandslaget och vi tror han kommer få behålla den rollen i framtiden också. Han satsar på att göra ett JVM till och det är ju få förunnat att få göra det två gånger om. Det ska bli otroligt intressant att få jobba med honom.

Kontraktet med Jacob Olofsson sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00

{!B}

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS