• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Pudas matchvinnare för Skellefteå

7 december 2019 17:34
Matchreferat

Det bjöds inte på någon direkt välspelad match när Skellefteå AIK tog emot Leksand på lördagen. Gästerna kunde ta ledningen i mittperioden men med två minuter kvar av densamma kunde Skellefteå vända med två snabba mål. I den tredje lyckades gästerna kvittera men Skellefteå fick det sista ordet när Jonathan Pudas avgjorde med 3-2 i powerplay. Pudas blev därmed tvåmålsskytt i matchen och får ses som hemmalagets store matchhjälte.


Trött i första perioden

Den första perioden slutar mållös efter att egentligen inget av lagen varit speciellt nära utdelning. Det känns som att ordnat försvarsspel är i fokus från bägge håll, för speciellt mycket framåt blir det inte alls.

Att lagen inte riktigt får till det i det offensiva spelet märks inte minst när först Skellefteå och sedan Leksand får möjlighet i numerärt överläge. Detta då man överträffar varandra i slarv och misstag. Hemmalaget har dock övertag i puckinnehav och initiativet i spelet men man gör väldigt lite av det.

Utdelningen kommer

Den andra perioden är bara en minut gammal när första målet kommer. Efter att Skellefteå gjort ett misstag i försvaret och bägge spelarna som är med hemåt gått på samma bortaspelare så friställs Mattias Ritola helt. Han kan då retfullt enkelt åka in med pucken i mål till 0-1.

Först i slutet av perioden kan Skellefteå replikera. Efter en snygg framspelning från Philip Broberg kan Oscar Möller stänka 1-1 rakt upp in nättaket. Bara tio sekunder senare så kommer också 2-1 efter att ett höstlöv från blålinjen av Jonathan Pudas letat sig in bakom Janne Juvonen i gästernas mål.

Skellefteå vinner

Leksand kommer ut klart bättre än i de föregående perioderna i den tredje. Man skapar en hel del lägen och efter drygt sex minuters spel kommer kvitteringen efter ett stenhårt direktskott från Daniel Olsson-Trkulja till 2-2. AIK tycks dock vakna till något efter målet och spelar bättre igen.

När hemmalaget sedan får spela powerplay med drygt fem minuter kvar så kan Jonathan Pudas sätta 3-2 med sitt andra mål för kvällen. Snygg framspelning dessförinnan från Joakim Lindström. Leksand jagar efter kvittering i slutminuterna och plockar också ut Juvonen men man lyckas inte få in pucken och Skellefteå vinner.