• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Pudas matchvinnare för Skellefteå

7 december 2019 17:34
Matchreferat

Det bjöds inte på någon direkt välspelad match när Skellefteå AIK tog emot Leksand på lördagen. Gästerna kunde ta ledningen i mittperioden men med två minuter kvar av densamma kunde Skellefteå vända med två snabba mål. I den tredje lyckades gästerna kvittera men Skellefteå fick det sista ordet när Jonathan Pudas avgjorde med 3-2 i powerplay. Pudas blev därmed tvåmålsskytt i matchen och får ses som hemmalagets store matchhjälte.


Trött i första perioden

Den första perioden slutar mållös efter att egentligen inget av lagen varit speciellt nära utdelning. Det känns som att ordnat försvarsspel är i fokus från bägge håll, för speciellt mycket framåt blir det inte alls.

Att lagen inte riktigt får till det i det offensiva spelet märks inte minst när först Skellefteå och sedan Leksand får möjlighet i numerärt överläge. Detta då man överträffar varandra i slarv och misstag. Hemmalaget har dock övertag i puckinnehav och initiativet i spelet men man gör väldigt lite av det.

Utdelningen kommer

Den andra perioden är bara en minut gammal när första målet kommer. Efter att Skellefteå gjort ett misstag i försvaret och bägge spelarna som är med hemåt gått på samma bortaspelare så friställs Mattias Ritola helt. Han kan då retfullt enkelt åka in med pucken i mål till 0-1.

Först i slutet av perioden kan Skellefteå replikera. Efter en snygg framspelning från Philip Broberg kan Oscar Möller stänka 1-1 rakt upp in nättaket. Bara tio sekunder senare så kommer också 2-1 efter att ett höstlöv från blålinjen av Jonathan Pudas letat sig in bakom Janne Juvonen i gästernas mål.

Skellefteå vinner

Leksand kommer ut klart bättre än i de föregående perioderna i den tredje. Man skapar en hel del lägen och efter drygt sex minuters spel kommer kvitteringen efter ett stenhårt direktskott från Daniel Olsson-Trkulja till 2-2. AIK tycks dock vakna till något efter målet och spelar bättre igen.

När hemmalaget sedan får spela powerplay med drygt fem minuter kvar så kan Jonathan Pudas sätta 3-2 med sitt andra mål för kvällen. Snygg framspelning dessförinnan från Joakim Lindström. Leksand jagar efter kvittering i slutminuterna och plockar också ut Juvonen men man lyckas inte få in pucken och Skellefteå vinner.