• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Snabb revansch mot Luleå

11 november 2018 20:23
Dam

Efter en spelfri vecka väntade ett back-to-back-möte för Skellefteås damer mot Luleå. Under sin hemmamatch hade AIK inte turen med och fick se sig besegrade. Däremot skulle revanschen komma direkt – i bortamötet dagen efter var segern västerbottningarnas.


Det var ett taggat Skellefteå som klev ut på rinken i Piteå under lördagen. Matchen, som räknades som hemmamatch för AIK, var en jämn tillställning. Däremot drabbades västerbottningarna av många utvisningar under första perioden. Det resulterade i att Luleå tog ledningen två gånger om. Hemmalaget reducerade, även det innan första periodpausen. Men i andra perioden kom ytterligare ett ledningsmål. Uppförsbacken kändes tung, men Skellefteå tuffade på. Hemmalaget skapade många chanser, men båda gångerna som pucken passerade mållinjen blev målen bortdömda. Tiden rann ut i sanden, och Luleå vann med 3–1. Tränaren Kajsa Östlund är dock inte besviken på sitt lag.

– Vi presterar bra hela matchen. Det är nog den bästa prestationen vi har gjort sedan damlaget startade för ett och ett halvt år sedan. Det är svårt att tycka flickorna gjorde en dålig match när vi egentligen bara hade otur, sa tränaren.

Under söndagens match var det istället Skellefteå, nu i bortaställ, som tog ledningen tidigt. Luleå lyckas komma på farliga kontringar och gjorde där också kvitteringen efter halva första perioden. Där skulle det ta stopp för hemmalaget. Skellefteå ångade på i samma anda som under lördagsmatchen.

– Vi mer eller mindre bor i Luleås zon under andra perioden, sammanfattade Kajsa Östlund.

I tredje perioden höll laget ifrån och tog med sig tre poäng från söndagen. Tränaren menar att laget dock borde ha fått med sig poäng även från lördagens match.

– Det var det bästa motståndet vi har mött i år och det var otroligt jämnt, så jag tycker att den matchen förtjänade ett bättre öde, förklarade Östlund innan hon fortsatte:

– Oavsett gör vi två fantastiska prestationer. Vi gör precis det vi ska göra. Vi bevisade både för oss själva och publiken att vi spelar bra hockey.

Helgens stjärnor
Skellefteå AIK Dam som helhet.

– Det är ingen som faller ur ramen. Alla bidrar till att laget ska lyckas, oavsett hur mycket speltid man får. De som spelar gör det för varandra, de som inte får speltid bidrar till en bra stämning och energi. Det är en otrolig laginsats över hela helgen, berömmer tränaren spelarna.

Helgens snackis
Skellefteå valde att spela sin hemmamatch i Piteå för att stötta den flickverksamhet som MSSK håller igång. Publiken bestod av närmare 250 personer som visade sitt stöd. Kajsa Östlund förklarar att det värmer i hjärtat att stödet för verksamheten är så stort att det kommer publik från Skellefteå, även när matchen spelas i Piteå.