• Huvudsponsorer

Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteå har greppet, 25 räddningar av Ortio

23 mars 2017 21:26
#SKEFHC

Skellefteå vann sin tredje raka match mot Frölunda och leder nu matchserien med 3-1. Ruskigt bra försvarsspel och en storspelande målvakt var receptet den här gången.


Efter en kontrollerad inledning tog Skellefteå tag i spelet allteftersom. Frölunda drog på sig ett par snabba utvisningar och då blev hemmaövertaget ännu tydligare.

Det var under en utvisning som Oscar Möller inledde målskyttet efter att en retur gått rakt ut till honom. Några minuter senare trampade Henrik Hetta in framför mål och avslutade i första krysset, riktigt starkt och snyggt gjort fram till 2-0. Det fanns också bud på mer, bland annat hade Möller ett skott i ribban.

– Vi spelar bra som lag, åker mycket och sätter press på dem, sa Möller till C More i första pausvilan.

Frölunda kom ut mycket vassare i andra och Skellefteå tvingades att dra på sig utvisningar. Men hemmalaget redde ut det och fick själva chansen i powerplay efter fem minuters spel. Då satte Mark Katic fart och avslutade ett fint anfall i hög fart fram till 3-0.

Gästerna spelade bra och tillbringade en hel del tid i anfallszonen, men några mål blev det inte.

– Det gäller att vinna mot sin kille så det öppnar upp sig i zonen. Vi tappar lite puckar så mer självförtroende i det vi gör, sa Frölundas Joel Lundqvist till C More.

Mötte ett vilt kämpande försvar

Gästerna försökte med allt för att få hål på Joni Ortio, men Skellefteå spelade prickfritt försvarsspel och offrade sig i alla situationer. Det blev inga fler mål utan Skellefteå har nu 3-1 i matcher och Frölunda är tvingat att vinna tre raka för att ta sig vidare till semifinal.

– Vi fick en bra start. De blev bättre allteftersom men vi hade ändå bra koll, sa Skellefteås burväktare till C More.

Kommande match:

  • Frölunda-Skellefteå, Lör 25 mars 18:00