• Huvudsponsorer

Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Hjalmarssons dubbel gav Frölunda segern

17 mars 2017 21:30
#SMslutspel2017

Frölunda har skaffat sig övertaget i den tunga kvartsfinalserien mot Skellefteå. Simon Hjalmarssons två mål avgjorde i Scandinavium, där en storspelande Johan Gustafsson höll nollan.


Frölunda tog tidigt hand om taktpinnen i den inledande fighten i SM-finalreprisen mot Skellefteå. Gästerna kunde ganska snabbt växa in och jämna ut spelet, men den första stora chansen gick till Frölunda och Victor Olofsson. Med drygt nio minuter spelat drev sedan Mark Katic upp ett anfall och droppade pucken till Joakim Lindström som tog skott. På returen höll sig Pär Lindholm framme och pressade in pucken bakom Johan Gustafsson, men målvakten hade förhindrats innan och målet dömdes bort.

Spelmässigt präglades matchbilden av kamp och tacklingar, samtidigt som det chansmässigt var tätare. I periodens slutskede fick Skellefteå till press i numerärt överläge och Sebastian Aho direktsköt pucken i mål. Än en gång hade dock Gustafsson varit för hårt uppvaktad, denna gång av Jimmie Ericsson, och Skellefteås ledning godkändes inte.

Tvåmålsskytten: "Kommer att bli en tuff matchserie"

Trots de båda bortdömda ledningsmålen fortsatte Skellefteå att trumma på i mittperioden. Gästerna tog tidigt kommandot om spelet och Pär Lindholm fick yta att avancera på i slottet, med ett skott som slickade Gustafssons stolpe. Målvakten var väldigt verksam i hemmamålet när Skellefteå låg på, men i periodens slutdel var det Frölunda som började att ta över. Pressen tilltog och med klockan på 19.10 slog Simon Hjalmarsson ståendes i slottet till med 1-0.

Samme Hjalmarsson rivstartade även den tredje perioden med att styra in tvåan på skott från Mattias Nörstebö. Frölunda inledde stabilt, men ganska snabbt skulle Skellefteå ta över och därefter var det i vissa stunder ett bombardemang mot Johan Gustafssons målbur. Målvakten stoppade samtliga 23 Skellefteåskott och stod dessutom för en fenomenal räddning på Andrew Calofs direktskott. I slutminuterna kontrade Nicklas Lasu istället in 3-0 i öppen målbur, något som gav Frölunda övertaget i matchserien.

– Det är klart att det är viktigt. Perfekt på hemmaplan att ta taktpinnen. Det kommer att bli en tuff matchserie, men skönt att vinna här, kommenterade tvåmålsskytten Hjalmarsson segern i C More.

Nästa match:

  • Skellefteå-Frölunda, Sön 19 mars 16:00