• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå AIK tar en kämpaseger

24 januari 2017 21:24
Matchreferat

I tisdagens möte med HV71 inledde Skellefteå AIK svagt och gästerna kunde gå ifrån till en tvåmålsledning efter att ha dominerat den första perioden fullständigt. Skellefteå växte dock in i matchen och efter att Johan Alm reducerat i den andra perioden kunde Pär Lindholm kvittera direkt i den tredje och sedan avgjorde Adam Pettersson med sitt 3-2 för AIK. I hemmalaget var Joni Ortio annars den stora matchvinnaren med en fantastisk match.


HV71 äger första perioden

Gästande HV71 inleder matchen bäst och efter knappt tre minuter spel tar man ledningen efter att Skellefteå skänkt bort pucken i egen zon och gett Oscar Sundh ett friläge som han sätter högt bakom Joni Ortio till 0-1.

Skellefteå blir hårt fastcheckade av HV71 och gång på gång leder gästernas hårda press till att man erövrar pucken i hemmazonen och skapar målchanser. Efter att bägge lagen misslyckats att få utdelning i powerplay så kommer också nästa mål för bortalaget. Ett snyggt anfall ger helt öppet läge för Mattias Tedenby som sätter 0-2.

Johan Alm reducerar

Skellefteå får spela powerplay tidigt i den andra perioden och kan med hjälp av det skapa en del framåt. Med fem man på isen igen är det dock återigen gästerna som ser klart piggast ut. Det är sedan backen Johan Alm som tar tillbaka AIK in i matchen, först räddar han en bra chans för gästerna och sedan sätter han 1-2 med ett välplacerat handledsskott.

Skellefteå sliter hårt för att jämna ut matchen men trots chanser i powerplay och hårt arbete så har man svårt att omsätta spelet i målchanser. Dessutom spelar Fredrik Pettersson-Wentzel bra i bortamålet och gör några avgörande räddningar.

Skellefteå vänder och vinner

När AIK får inleda i powerplay så tar man chansen direkt när Pär Lindholm sätter 2-2 efter fint förarbete av Bud Holloway och Jimmie Ericsson. Efter att Chris Abbott åkt på Joni Ortio får Skellefteå spela powerplay igen. Då kommer också ledningsmålet för hemmalaget när Adam Pettersson slår in 3-2 på en retur från Jesper Olofssons skott.

Drygt 13 minuter in i den tredje perioden får gästerna spela powerplay och efter ännu en hemmautvisning blir det dessutom spel fem mot tre men närmare än en stolpträff kommer man inte. Med knappt två minuter kvar av perioden plockar gästerna ut målvakten men man lyckas inte få in pucken utan Skellefteå vinner.