• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå avgjorde i slutsekunderna

7 januari 2017 18:41
#FBKSKE

Publiken i Löfbergs Arena väntade på förlängning, men Joakim Lindström ville annorlunda. I slutsekunderna snappade Skellefteås poängkung upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till segermålet.


Matchen inleddes tätt och avvaktande. Det dröjde sju minuter innan första skottet på mål kom och symptomatiskt för matchbilden var att inte ens Färjestads 1-0 var ett medvetet skott. Marcus Nilsson sökte Gustaf Thorell med en passning, Andrew Calof kom emellan med klubban och pucken gick i en snöplig båge in över Ortio i Skellefteåkassen. Efter målet öppnade matchen upp sig, tempot ökade och båda lagen skapade heta chanser, men 1-0 stod sig perioden ut.

– Det var gött, det var ett tag sen nu så det var gött att hänga dit den igen även fast det var lite tur, sa Färjestads målskytt Marcus Nilsson till C More.

Fortsatt grinigt

Den andra perioden blev även den tät och grinig med mycket gruff och utvisningar. Ett Färjestad som var märkbart försvagat av magsjukan som härjat i laget spelade rakt och enkelt utifrån sina resurser. Fokus låg på riskminimering och de tillät inte Skellefteå att komma in på kassen. Tät kamp och två bra målvakter gjorde att andra perioden slutade mållös.

Sent avgörande

Skellefteå pressade på för en kvittering i början av den tredje perioden och den skulle till slut komma. Sebastian Aho skickade iväg ett distansskott som letade sig in bakom Stefan Steen. Matchen såg in i det längsta ut att gå till förlängning, men med endast två (!) sekunder kvar kom avgörandet. Skellefteås Joakim Lindström snappade upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till 2-1 och tre poäng.

– Det är givetvis riktigt, riktigt tråkigt, jag tycker vi är åtminstone förtjänta av att ta det till förlängning. Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, sa Leif Carlsson, en besviken Färjestadstränare, till C More efter matchen.