• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping kämpade ner Skellefteå

3 januari 2017 21:13
#LHCSKE

Linköping svarade för en helgjuten kämpainsats, med fysiskt spel vilket också gav resultat i offensiven. Det var kampspelarna i laget som fällde avgörandet och dessutom fick vi se en premiärmålskytt i SHL.


I en fartfylld förstaperiod med en hel del tuffa närkamper var Linköping laget som lyckades bäst. Sebastian Karlsson, med en nykritad kontraktsförlängning med Linköping, gav hemmalaget ledningen. Han vräkte sig fram och forcerade in pucken direkt efter tekning efter knappt halva perioden.

Några minuter senare prickade Andrew Gordon in 2-0 med en backhand och hemmalaget var i förarsätet.

Men ett par minuter in i andra perioden reducerade Skellefteå. Joakim Lindström gick upp jämsides med Broc Little i SHL:s poängligatopp med assisten fram till målskytten Emil Djuse. Hans skott var ruskigt hårt och välplacerat.

"Är en sådan häftig upplevelse"

Linköpings Jonathan Rodensjö gjorde sin blott andra match i SHL. Han utmärkte sig på flera sätt under matchen och rev ner applåder från läktaren. I första perioden tacklade han Pontus Petterström ut över sargen och i andra blev han målskytt. Han kom påpassligt fram på en retur och satte 3-1.

– Det är en sådan häftig upplevelse, helt underbart att vara där ute och spela. Jag fick öppen kasse och det var bara att trycka dit den, sa han till C More i andra periodpausen.

Tredje blev ett ställningskrig. Adam Pettersson såg med en välriktad backhand till att sätta Skellefteåreduceringen tidigt. Men den riktiga forceringen hann aldrig komma. Henrik Törnqvist vann närkamper bakom mål, tog sig in framför Skellefteåkassen och satte 4-2 med ett välplacerat skott. Det var då lite mer än fyra minuter kvar och efter det bevakade hemmalaget händelserna på isen.

Emil Sylvegård satte 5-2 efter ytterligare en stark insats i närkampsspelet och Skellefteå kom aldrig riktigt nära trots allt.

– Vi har spelare som ska använda sin kropp, vi åker mycket skridskor och är jobbiga att möta idag, sa Linköpings tränare Dan Tangnes till C More efter matchen.