• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Squires sänkte Skellefteå i sista stund

26 december 2016 21:39
#ÖRESKE

En blandning av Julius Hudacek pålitliga målvaktsspel och Greg Squires känsliga handleder såg till att Örebro besegrade Skellefteå. Men det krävdes straffläggning och en imponerande upphämtning för att man skulle vinna med 3–2.


Skellefteå kom till Örebro som ett av SHL:s formstarkaste lag, och som ett symptom för det skulle det direkt gå deras väg i matchen. Mindre än tre minuter efter nedsläpp lyckades Marcus Pettersson hitta en liten lucka över Julius Hudacek axel. Med sitt första mål för säsongen såg Pettersson till att Skellefteå hamnade i förarsätet.

Så långt såg allting lovande ut för gästerna i Behrn Arena. Inte blev det sämre av att man skapade flera målchanser som lika gärna kunde gett resultat på måltavlan. Men något mer mål blev det inte under de inledande 20 minuterna, även om Örebro gav sig själva en hel del att tänka på därifrån.

– Vi behöver skapa lite mer kaos framför Skellefteå, vi vet att de spelar en disciplinerad hockey, sa Örebros tränare Johan Tornberg till CMore efter första perioden.

Märkligt självmål

Vad Tornberg än sa till sitt lag i omklädningsrummet mellan den första och andra perioden, gav det effekt. Ut på isen kom ett till synes pånyttfött Örebro. Efter att Petr Zamorsky kvitterat till 1–1 kom Greg Squires 2–1-mål av bara farten en liten stund senare. Båda kom till på likartade vis, med skott från dåliga vinklar som letade sig in i nät.

Men matchens märkligaste mål stod Sebastian Aho för innan den andra perioden tog slut. Skellefteåbacken sköt från blålinjen, ett studsigt skott som bara var för Hudacek att styra undan med bladet på klubban. Men målvakten råkade istället vinkla in den i eget mål.

– Jag försökte bara få in den på kassen, sa Sebastian Aho med ett skratt till CMore.

Squires skrev slutordet

Den tredje och sista perioden under ordinarie tid blev inte mycket att skriva till historien, mer än det faktum att Örebromålvakten Julius Hudacek flera gånger om såg till att Skellefteå inte skulle få fira. Tydligast blev det när han räddade Oscar Möllers friläge med bara några minuter kvar att spela.

Matchen övergick i förlängning och sedan sträffläggning. Där var det Greg Squires som med sin andra nätkänning för kvällen fick sista ordet. Hans läckra dragning som överlistade Gustaf Lindvall innebar vinst och två poäng för Örebro.