• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Pettersson vinnare för Skellefteå i förlängningen

17 november 2016 21:55
#SKEHV71

Mållöst i 60 minuter, men i förlängningen behövde Adam Pettersson bara 20 sekunder på sig. Med sitt 1-0 sköt forwarden segern till Skellefteå i det länge svängiga hemmamötet med HV71.


Senast Skellefteå och HV71 hade drabbat samman vann Jönköpingslaget med 7-1. På torsdagskvällen var det dags för returmöte, denna gång i Skellefteå Kraft Arena. Duon öppnade i ett häftigt tempo och Mattias Tedenby åkte sig tidigt fri med Joni Ortio som räddade.

Kort därefter stack Jesper Olofsson upp med en stolpträff i en omställning för Skellefteå. Sebastian Aho fyllde på med att pricka virket bara 14 sekunder därpå och matchen gick vidare i just den stilen. Det var öppna spel åt båda håll och såväl Olofsson som Erik Christensen hade varsitt friläge. Trots den galna chanskavalkaden var ställningen ändå mållös efter första 20.

– Jag tycker att vi spelar helt okej, lite slarv i uppspelsfasen och det krävs mer rejäla pass. Det går fruktansvärt fort därute. Det är ett bra tempo, analyserade HV:s Tedenby för C More.

Matchvinnaren: "Skönt att vinna till slut"

Mittperioden öppnade med dubbla powerplay för HV71, något gästerna inte lyckades utnyttja. Spelmässigt var matchen betydligt tätare och Skellefteås Henrik Hetta hade en av få klara målchanser.

Istället skulle det blixtra till på nytt tidigt i tredje, då Adam Almquist gavs skottläge. HV-backen avlossade bössan och prickade stolpen, vilket innebar matchens tredje ramträff. Efter en stark HV-start tog Skellefteå över perioden och tempot skruvades återigen upp.

Jimmie Ericsson fick den sista stora chansen att skjuta tre poäng till något lag, men Linus Söderström räddade. I den efterföljande förlängningen dröjde det dock bara 20 sekunder innan Adam Pettersson helt ren med målvakten avgjorde. Med ett distinkt avslut i krysset såg forwarden till att ge Skellefteå segern med 1-0.

– En tight match och bra målvaktsspel från båda hållen. Skönt att sätta dit den och vinna till slut, sade matchvinnaren Pettersson till C More.