• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Ortio stängde igen i omstarten

11 november 2016 21:20
#RBKSKE

Skellefteå tog hem segern i det viktiga bortamötet med Rögle. Segersiffrorna skrevs till klara 0-3, sedan Jesper Olofsson gjort två mål och Joni Ortio motat 27 skott.


Viktiga poäng stod på spel i bottenmötet mellan Rögle och Skellefteå i lagens omstart av SHL. Rögle öppnade piggt och fick tidigt chansen i numerärt överläge, där laget fick till en bra press och skapade flera lägen. En stund senare var det Skellefteås tur att få spela med en man mer och då slog gästerna till.

På passning från Niclas Burström direktsköt Jesper Olofsson 0-1 för Skellefteå, som fyllde på kort därefter. För bara två minuter efter ledningsmålet lade Burström återigen upp för en lagkamrat. Denna gång var det Joakim Lindström som från en central position kunde bomba in tvåan. Almen Bibic kom till ett bra skottläge för Rögle, men Joni Ortio räddade med axeln och därefter var det Skellefteå som hade de bästa chanserna.

— Målvakten håller oss kvar i början i boxplay. Sen spelar vi rätt hyfsat sista tio, vi tar bättre beslut med pucken, sade målskytten till Lindström till C More efter den första perioden.

Skellefteå höll nollan: "Ett gediget lagarbete"

Med ett tvåmålsunderläge och pressat läge lyfte Rögle spelet rejält till mittenakten. Hemmalaget tog tidigt hand om taktpinnen med fart i anfallsspelet. I chansväg var det dock Skellefteå som var närmast, allra främst genom Jesper Olofsson som prickade målramen.

Åt det andra hållet hade Felix Schütz ett fint genombrott och Rögle pressade på. Men mitt i den pressen vann Pontus Petterström pucken i offensivt sarghörn, spelade upp den i slottet och såg Olofsson direktskjuta 0-3. Sebastian Wännström hade sedan ett jätteläge i periodens slutskede, men Joni Ortio stängde igen.

Även i tredje var det Rögle som öppnade starkast och en märklig sargstuds gav Wännström chansen, ett skott som tog i ribban. Joakim Lindström hade kort därefter ett friläge för Skellefteå, men stoppades av Dansk. I övrigt var det ont om klara chanser och gästerna stängde skickligt ner Rögles offensiva attacker. Siffrorna 0-3 stod sig, vilket innebar 27 räddningar för Joni Ortio och tre poäng för Skellefteå.

– Ett gediget lagarbete och uppoffrande spel. Det är en otrolig lagmoral. Ortio är fantastisk och riktigt bra, en härlig pjäs för oss att ha, berömde Bert Robertsson i intervju med C More.