• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Frölunda avgjorde efter stökig avslutning

29 oktober 2016 18:55
#FHCSKE

Publiken i Scandinavium bjöds på underhållande hockey denna lördagseftermiddag. En match med högt tempo, många chanser och heta känslor - och till slut avgick Frölunda med segern efter en stökig sistaperiod.


Frölunda rivstartade och öppnade målskyttet redan efter 50 sekunder. Joel Lundqvist checkade högt, vann pucken i sarghörnet och serverade Mats Rosseli-Olsen i slottet till 1-0. Efter chocköppningen parkerade Skellefteå stundtals i Frölundas zon, framförallt i numerärt överläge, men Johan Gustafsson i hemmakassen var tät. I en i övrigt böljande förstaperiod med högt tempo turades lagen om att föra spelet. – Vi måste bli aktivare med puck, kommenterade Joel Lundqvist till C More, vi blir lite för stillastående i mittzon.

Bortdömt mål

Hemmalaget öppnade även den andra perioden bäst och efter fem minuter ökade Johannes Johannesen på hemmaledningen med ett direktskott rakt upp i krysset. Strax efteråt hade Frölunda även en tredje puck inne som dock dömdes bort efter att Nicklas Lasu stört Skellefteåmålvakten Ortio i målgården. Det borddömda målet verkade ge bortalaget energi och man skapade stundtals ordentligt tryck mot Frölundakassen, men det är just målskyttet som har hackat för Skellefteå i säsongsinledningen. Istället kunde stekhete målskytten Carl Grundström sätta 3-0 innan paus, hans sjätte mål på lika många matcher. – Vi är absolut inte nöjda såklart. Det är för dåligt! Vi är slarviga med pucken, ger bort den och det kan vi inte göra mot Frölunda, summerade Henrik Hetta, SAIK, sitt lags insats i C More.

Utvisningar avgörande

I tredje fick Skellefteå kontakt efter två raka mål i numerärt överläge. Men det var de egna utvisningarna som skulle fälla dem till slut, bland annat ett matchstraff på lagkaptenen Joakim Ericsson. Med tre minuter kvar av den ryckiga och stökiga tredjeperioden fastställde Casey Wellman slutresultatet till 4-2. – Jag tycker vi är lite bättre i spelet framför mål. Där avgörs ofta matcherna och jag tycker vi är lite starkare än Skellefteå, summerade Frölundas lagkapten Joel Lundqvist till C More.