• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Frölunda avgjorde efter stökig avslutning

29 oktober 2016 18:55
#FHCSKE

Publiken i Scandinavium bjöds på underhållande hockey denna lördagseftermiddag. En match med högt tempo, många chanser och heta känslor - och till slut avgick Frölunda med segern efter en stökig sistaperiod.


Frölunda rivstartade och öppnade målskyttet redan efter 50 sekunder. Joel Lundqvist checkade högt, vann pucken i sarghörnet och serverade Mats Rosseli-Olsen i slottet till 1-0. Efter chocköppningen parkerade Skellefteå stundtals i Frölundas zon, framförallt i numerärt överläge, men Johan Gustafsson i hemmakassen var tät. I en i övrigt böljande förstaperiod med högt tempo turades lagen om att föra spelet. – Vi måste bli aktivare med puck, kommenterade Joel Lundqvist till C More, vi blir lite för stillastående i mittzon.

Bortdömt mål

Hemmalaget öppnade även den andra perioden bäst och efter fem minuter ökade Johannes Johannesen på hemmaledningen med ett direktskott rakt upp i krysset. Strax efteråt hade Frölunda även en tredje puck inne som dock dömdes bort efter att Nicklas Lasu stört Skellefteåmålvakten Ortio i målgården. Det borddömda målet verkade ge bortalaget energi och man skapade stundtals ordentligt tryck mot Frölundakassen, men det är just målskyttet som har hackat för Skellefteå i säsongsinledningen. Istället kunde stekhete målskytten Carl Grundström sätta 3-0 innan paus, hans sjätte mål på lika många matcher. – Vi är absolut inte nöjda såklart. Det är för dåligt! Vi är slarviga med pucken, ger bort den och det kan vi inte göra mot Frölunda, summerade Henrik Hetta, SAIK, sitt lags insats i C More.

Utvisningar avgörande

I tredje fick Skellefteå kontakt efter två raka mål i numerärt överläge. Men det var de egna utvisningarna som skulle fälla dem till slut, bland annat ett matchstraff på lagkaptenen Joakim Ericsson. Med tre minuter kvar av den ryckiga och stökiga tredjeperioden fastställde Casey Wellman slutresultatet till 4-2. – Jag tycker vi är lite bättre i spelet framför mål. Där avgörs ofta matcherna och jag tycker vi är lite starkare än Skellefteå, summerade Frölundas lagkapten Joel Lundqvist till C More.