• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå tog andra raka vinsten

18 oktober 2016 21:35
#LIFSKE

Skellefteå lyckades hålla fast vid vinnarspåret och städade på tisdagen undan Leksand utan besvär. Segersiffrorna skrevs till 1-6, sedan Joakim Lindström och Pär Lindholm gjort två mål vardera.


Både Leksand och Skellefteå kom till spel med varsin seger i ryggen och hoppades surfa vidare på den framgången. Tidigt var det gästerna som kopplade på i offensiven och Atte Engren i Leksandsmålet satte på flera prov.

Närmast var Fredrik Lindgren med ett skott ur snäv vinkel, ett avslut som Engren styrde undan. Med klockan på 18.36 kom slutligen ledningsmålet för Skellefteå. Jesper Olofsson fick fritt fram med Engren, lurade bort målvakten och lyfte in 0-1 med en backhand.

Mittenakten var till en början pigg från Leksands håll, men ganska snart skulle Skellefteå växla upp. Joakim Lindström hittade fint in till en omarkerad Tim Söderlund, som stående mitt i slottet direktsköt 0-2. Bara två minuter därpå skulle framspelaren Lindström förvandlas till målskytt, när han slog till från central position till 0-3.

SHL-debutanten tröstmålade för Leksand

Leksand var i det här läget ett lag med en rejäl uppförsbacke framför sig. Jesper Ollas testade med ett rappt skott efter vunnen tekning, men Gustaf Lindvall agerade tryggt i Skellefteåmålet. I numerärt överläge kunde Lindström sent i perioden pricka sitt andra mål för kvällen och gästerna gick till vila i fyramålsledning.

– Första tio är det vår period, sen får de lik förbannat ett mål i fem mot fem och två i powerplay. Det var en tung period som ändå började bra, summerade Leksands Martin Karlsson för C More.

Slutperioden blev sedan en något avslagen historia, där Lindvall fortsatte att stänga igen sin målbur. Åtta minuter från slutet stängde även Pär Lindholm all spänning, när han styrde in 0-5 för Skellefteå.

Leksand fick kort därefter in ett tröstmål via SHL-debutanten William Wikman. Roligare än så blev det dessvärre inte för hemmalaget, som istället fick se Skellefteå öka på. Pär Lindholm faställde slutsiffrorna till 1-6 med sitt andra mål och Skellefteå tog sin andra raka seger.

– Siffrorna rinner iväg. Men lär vi oss inte av det här och deppar ihop kommer vi inte att närma oss något SHL-lag, konstaterade Leksands tränare Perra Johnsson för C More.