• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad tog övertygande bortaskalp

13 oktober 2016 22:05
#SKEFBK

Det viktiga mötet mellan Skellefteå och Färjestad slutade med en klar bortavinst. Trots tidig Skellefteåpress gick Färjestad upp i ledning och i slutperioden rann gästerna ifrån till 0-5.


Två sett till tabellen något pressade lag möttes när Skellefteå tog emot Färjestad på torsdagskvällen. Hemmalaget öppnade starkast, med flertalet heta chanser i matchupptakten. Men när Färjestad med sju minuter spelat fick ett numerärt överläge sköt Johan Ryno ett skott som Joni Ortio tappade in till 0-1 för gästerna. Pär Åslund hade även ett friläge för Färjestad, men chansmässigt var det dominans för Skellefteå som vann skotten med 18-6.

– En klart godkänd första period. Det är en bra start från oss. Vi ska se till att fortsätta skjuta, målen kommer att komma, resonerade Skellefteås Oscar Möller för C More.

Mittperioden följde samma mönster, där Skellefteå skapade de flesta chanserna men inte fick utdelning. Efter kalabalik runt hemmamålet kunde istället Magnus Nygren bomba in 0-2 över en liggande Ortio. Målet följdes av en spelmässigt jämn period och Björn Svensson kom bland annat loss i ett friläge för Färjestad. Skellefteå avslutade sedan med att komma nära en reducering, men Oscar Möller stoppades på mållinjen av försvarsklubba.

– Det är mer kamp från vår sida och vi gör det lite svårare för Skellefteå. De är ett otroligt bra lag, men i den här perioden tävlar vi på ett bättre sätt, sade Färjestadskaptenen Nygren i intervju med C More efter andra.

Skellefteås fjärde raka förlust

Gästerna öppnade den tredje perioden på bästa möjliga vis och efter bara 18 sekunder satt trean i nät. Milan Gulas snodde åt sig pucken av Emil Pettersson, kom ren med Ortio och lurade iskallt bort målvakten. Det tidiga målet tog udden av Skellefteå, som ändå sökte en väg in i matchen.

Drygt halvvägs in i perioden punkterade dock Färjestad tillställningen. John Persson och Rasmus Asplund slog till med varsitt mål inom loppet av bara 17 sekunder, vilket fastställde slutsiffrorna til 0-5. Färjestad lade tack vare det beslag på tre viktiga poäng, samtidigt som Skellefteå gick sin fjärde raka förlust till mötes.

– Vi faller ihop som ett korthus när de gör trean, sen rasslar det bara på. Vi blir ganska små när vi inte får utdelning i andra och sen tar Färjestad över. 5-0 är inte mycket att snacka om, menade Skellefteåtränaren Fredrik Öberg i samspråk med C More.