• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Rautio murade igen kassen mot Skellefteå

8 oktober 2016 22:06
#SKEBIF

Målvakten David Rautio var omutlig när Brynäs kunde bryta en fem matcher lång förlustsvit mot Skellefteå. Matchen blir annars mest ihågkommen för dess händelserika mittenakt, där Skellefteå gjorde allt – förutom att vinna perioden.


Skellefteå hade inte förlorat tre raka matcher i SHL sedan 2014. Brynäs hade chansen att se till att den siffran skulle ändras till 2016. Därför kom bortalaget ut starkt, mot ett lika hungrigt Skellefteå, men utan att få utdelning. Istället vände hemmalaget på steken efter ett numerärt överläge där David Rautio klev fram som räddare för Brynäs både en och två gånger. Sedan fick Skellefteås Joni Ortio svara för likartade räddningar på andra sidan isen.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra första period, sa Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till CMore då.

Men något mål i första perioden blev det inte. Det skulle dock komma.

Händelserik period

För om det var något händelsefattigt i den första perioden, skulle allt hända i mittenakten. Först såg Skellefteå ut att göra 1–1, men det godkändes inte på grund av att Niclas Burström befann sig i målgården. Då kunde Brynäs, från ingenstans, istället göra 2–0 genom Jonathan Granström.

Men Niclas Burström fick ta revansch på sig själv och göra ett mål som faktiskt blev ett mål innan den andra perioden tog slut. Där emellan hann samme Burström vara nära att sätta pucken i öppen bur, men David Rautio fick ut klubban och räddade den gången. Men ett mål och 1–2 gällde efter 40 spelade minuter.

– Vi ska fortsätta pressa dem i anfallszon och trycka dit pucken. Vi borde ha gjort fem mål i den här perioden, sa Niclas Burström, Skellefteås målskytt, till CMore efter två perioder.

"Blivit tagna på sängen"

Skellefteå kom sedan ut till den tredje akten med uppdraget att få hål på David Rautio en gång till, och på så vis jämna ut siffrorna på resultattavlan. Men det lyckades man inte med. Brynäs stod samtidigt för en defensivt väl utförd tredje period, och behövde därför inte heller göra något mer mål för att vinna matchen.

– Vi kom hit väl förberedda, med rätt inställning. Förut har vi blivit lite tagna på sängen när vi kommit hit, sa Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin till CMore, efter att Brynäs nu brutit en fem matcher lång förlustsvit mot Skellefteå.