• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Rautio murade igen kassen mot Skellefteå

8 oktober 2016 22:06
#SKEBIF

Målvakten David Rautio var omutlig när Brynäs kunde bryta en fem matcher lång förlustsvit mot Skellefteå. Matchen blir annars mest ihågkommen för dess händelserika mittenakt, där Skellefteå gjorde allt – förutom att vinna perioden.


Skellefteå hade inte förlorat tre raka matcher i SHL sedan 2014. Brynäs hade chansen att se till att den siffran skulle ändras till 2016. Därför kom bortalaget ut starkt, mot ett lika hungrigt Skellefteå, men utan att få utdelning. Istället vände hemmalaget på steken efter ett numerärt överläge där David Rautio klev fram som räddare för Brynäs både en och två gånger. Sedan fick Skellefteås Joni Ortio svara för likartade räddningar på andra sidan isen.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra första period, sa Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till CMore då.

Men något mål i första perioden blev det inte. Det skulle dock komma.

Händelserik period

För om det var något händelsefattigt i den första perioden, skulle allt hända i mittenakten. Först såg Skellefteå ut att göra 1–1, men det godkändes inte på grund av att Niclas Burström befann sig i målgården. Då kunde Brynäs, från ingenstans, istället göra 2–0 genom Jonathan Granström.

Men Niclas Burström fick ta revansch på sig själv och göra ett mål som faktiskt blev ett mål innan den andra perioden tog slut. Där emellan hann samme Burström vara nära att sätta pucken i öppen bur, men David Rautio fick ut klubban och räddade den gången. Men ett mål och 1–2 gällde efter 40 spelade minuter.

– Vi ska fortsätta pressa dem i anfallszon och trycka dit pucken. Vi borde ha gjort fem mål i den här perioden, sa Niclas Burström, Skellefteås målskytt, till CMore efter två perioder.

"Blivit tagna på sängen"

Skellefteå kom sedan ut till den tredje akten med uppdraget att få hål på David Rautio en gång till, och på så vis jämna ut siffrorna på resultattavlan. Men det lyckades man inte med. Brynäs stod samtidigt för en defensivt väl utförd tredje period, och behövde därför inte heller göra något mer mål för att vinna matchen.

– Vi kom hit väl förberedda, med rätt inställning. Förut har vi blivit lite tagna på sängen när vi kommit hit, sa Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin till CMore, efter att Brynäs nu brutit en fem matcher lång förlustsvit mot Skellefteå.