• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå straffade Luleå

23 september 2016 22:10
#LHFSKE

Skellefteå AIK plockade bonuspoängen i norrlandsderbyt, när man straffade rivalen Luleå Hockey med 2-1.


Efter viss fördröjning på grund av att en bengal tändes inne på arenan, släpptes till slut pucken i Coop Norrbotten Arena. Det norrländska derbyt bjöd på hög fart och intensitet, men innehöll få kvalificerade målchanser. Hemmalaget var det något piggare laget framåt i den första akten, men det var dock Skellefteå som skapade det vassaste läget. Joel Lassinantti fick bjuda på två svettiga räddningar inom loppet av några sekunder - först när Pontus Petterström blev fri i slottet och sedan när Jesper Olofsson höll på att lirka in pucken via köksvägen.

– Bra fart, högt tempo, men de där riktigt farliga målchanserna saknas. Men vi ska jobba på det för vår del, sade Karl Fabricius till C More i periodpausen.

Snabbt mål i andra

Den andra perioden hann knappt börja innan den, hittills chansfattiga matchen, fick sitt första mål. Joakim Lindström trampade in i offensiv zon och snärtade iväg ett handledsskott som satt i Joel Lassinanttis vänstra kryss.

Intensiteten var fortsatt hög och det var Skellefteå som var närmast ytterligare en puck i nät, men hemmalagets burväktare jobbade hårt och stod för en hel del bra räddningar.

Luleå satte så småningom in en högre växel och skulle mot slutet av perioden få ett powerplay efter en snabb spelvändning. Med fem sekunder kvar på uret skulle det smälla, när Christian Jaros skott styrdes ut till Bill Sweatt som från nära håll inte gjorde något misstag.

– Vi gör en okej period. Men det känns som att vi kan mycket bättre. Framför allt ta vara på de få chanser vi får. Vi har mer att ge och vi måste ut och bevisa det, sade Skellefteås Joakim Lindström till C More i paus.

Förlängning fick avgöra

Tredje akten inleddes försiktigt från de bägge lagen, men skulle tända till rejält mot slutet. Närmast var Johan Forsberg när han bröt sig fri, men fick se Gustaf Lindvall bjuda på omgångens räddning när han var snabb i sidledsförflyttningen och stötte bort avslutet. Slutminuten blev rejält intensiv och det var inte långt ifrån att vi fick se ett avgörande under ordinarie tid, men istället skulle ett underhållande norrlandsderby få avgöras först efter förlägning och straffar. Luleå hade chansen att plocka med sig extrapoängen när man fick spela powerplay, men Gustaf Lindberg storspelade och tog mötet till straffar.

Väl där satte Jesper Olofsson straffläggningens enda mål och skickade hem extrapoängen till Västerbotten. På lördagen ställs man mot varandra igen - den gången i Skellefteå.