• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Resultat: Steen grundlade Växjös seger där Rakhshani hittade rätt

16 april 2015 20:55

Växjö Lakers har tagit kommandot i finalserien mot Skellefteå. Detta efter att man under torsdagskvällen segrat med 4-2 i Skellefteå Kraft Arena. Målvakten Stefan Steen spelade stabilt i mål och Rhett Rakhshani stod för två mål framåt. Därmed leder man nu matchserien med 2-1 i matcher.


När det är final så är det rejäl fart på banan då allt ställs på sin spets och det var precis så det såg ut i den första perioden mellan Skellefteå och Växjö i den tredje finalmatchen. Efter två bortasegrar och 1-1 i matcher inför torsdagskvällens drabbning så satsade hemmalaget Skellefteå på att gå ut hårt för att bryta den trenden, och man satte en bra fart från start och fick stundtals in ett par långa anfall på gästerna utan att docka sätta Stefan Steen i gästernas kasse på några större prov.

Denna Stefan Steen som spelade stabilt inledningsvis i sin första slutspelsmatch från start. Detta efter att Christopher Nihlstorp tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom.

Allt eftersom så jämnade spelet ut sig och även Växjö fick in långa anfall på Skellefteå och det skulle ge utdelning. Martin Sevc hamnade under rejäl press och kastade iväg pucken rätt på Robert Rosén i Växjö, pucken studsade fram till Tuomas Kiiskinen som bara hade att lägga in den i nät, helt ren framför en förvånad Markus Svensson i hemmakassen.

Effektiva och stabila Lakers

Växjö Lakers gick ut till den andra perioden med en uddamålsledning och man gjorde det med bravur. Man satte upp en stenhård press på Skellefteå som hade oerhört svårt att ta sig ur egen zon stundtals. Det hårda jobbet offensivt skulle betala av sig. Martin Sevc drog på sig en utvisning och i efterföljande powerplayspelet så smällde Robert Rosén in 0-2 efter fina kombinationer i numerärt överläge.

Efter det målet så smällde det till rejält. Noah Welch satte in en hård propp på Axel Holmström i Skellefteå och känslorna svallade med många utvisningar som följd, men det var när känslorna lagt sig som målproduktionen skulle ta fart igen.

Rhett Rakhshani fick en fin framspelning i offensiv zon av Josh Hennessy och Rakhshani smällde in ett snärtigt handledsskott till 0-3. Där kändes det som att matchen kunnat avgöras, men Skellefteå reducerade till 1-3 i anfallet efter då John Norman smällde in en retur från nära håll. Det målet assisterades av Axel Holmström som därmed är uppe i 15 slutspelspoäng. Rekord av en junior.

Två tvåmålsskyttar

Växjö höll emot i den tredje perioden på ett stabilt sätt och Skellefteå hade svårt att komma till några heta lägen. Men det skulle ändras på det knappt halvvägs in i perioden. Detta i ett numerärt överläge för Växjö. Erik Forssell snodde åt sig pucken, skrinnade sig fri och sköt stenhårt, men i ribban. Men kort därefter studsade pucken fram till John Norman efter en offensiv tekning som läckert satte 2-3 och det var full kubbning på banan igen.

Men när Växjö replikerade genom Rhett Rakhshani till 2-4 efter att Hennessy hittat rätt med en läcker pass från sin position bakom mål. Skellefteå försökte på slutet men Växjö spelade stabilt defensivt och höll undan till seger.

– Vi är mycket smartare idag och har en bra nivå i vårt spel om man jämför med hur det såg ut senast, säger Sam Hallam i Växjö till TV4 efter matchen.