• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Resultat: Steen grundlade Växjös seger där Rakhshani hittade rätt

16 april 2015 20:55

Växjö Lakers har tagit kommandot i finalserien mot Skellefteå. Detta efter att man under torsdagskvällen segrat med 4-2 i Skellefteå Kraft Arena. Målvakten Stefan Steen spelade stabilt i mål och Rhett Rakhshani stod för två mål framåt. Därmed leder man nu matchserien med 2-1 i matcher.


När det är final så är det rejäl fart på banan då allt ställs på sin spets och det var precis så det såg ut i den första perioden mellan Skellefteå och Växjö i den tredje finalmatchen. Efter två bortasegrar och 1-1 i matcher inför torsdagskvällens drabbning så satsade hemmalaget Skellefteå på att gå ut hårt för att bryta den trenden, och man satte en bra fart från start och fick stundtals in ett par långa anfall på gästerna utan att docka sätta Stefan Steen i gästernas kasse på några större prov.

Denna Stefan Steen som spelade stabilt inledningsvis i sin första slutspelsmatch från start. Detta efter att Christopher Nihlstorp tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom.

Allt eftersom så jämnade spelet ut sig och även Växjö fick in långa anfall på Skellefteå och det skulle ge utdelning. Martin Sevc hamnade under rejäl press och kastade iväg pucken rätt på Robert Rosén i Växjö, pucken studsade fram till Tuomas Kiiskinen som bara hade att lägga in den i nät, helt ren framför en förvånad Markus Svensson i hemmakassen.

Effektiva och stabila Lakers

Växjö Lakers gick ut till den andra perioden med en uddamålsledning och man gjorde det med bravur. Man satte upp en stenhård press på Skellefteå som hade oerhört svårt att ta sig ur egen zon stundtals. Det hårda jobbet offensivt skulle betala av sig. Martin Sevc drog på sig en utvisning och i efterföljande powerplayspelet så smällde Robert Rosén in 0-2 efter fina kombinationer i numerärt överläge.

Efter det målet så smällde det till rejält. Noah Welch satte in en hård propp på Axel Holmström i Skellefteå och känslorna svallade med många utvisningar som följd, men det var när känslorna lagt sig som målproduktionen skulle ta fart igen.

Rhett Rakhshani fick en fin framspelning i offensiv zon av Josh Hennessy och Rakhshani smällde in ett snärtigt handledsskott till 0-3. Där kändes det som att matchen kunnat avgöras, men Skellefteå reducerade till 1-3 i anfallet efter då John Norman smällde in en retur från nära håll. Det målet assisterades av Axel Holmström som därmed är uppe i 15 slutspelspoäng. Rekord av en junior.

Två tvåmålsskyttar

Växjö höll emot i den tredje perioden på ett stabilt sätt och Skellefteå hade svårt att komma till några heta lägen. Men det skulle ändras på det knappt halvvägs in i perioden. Detta i ett numerärt överläge för Växjö. Erik Forssell snodde åt sig pucken, skrinnade sig fri och sköt stenhårt, men i ribban. Men kort därefter studsade pucken fram till John Norman efter en offensiv tekning som läckert satte 2-3 och det var full kubbning på banan igen.

Men när Växjö replikerade genom Rhett Rakhshani till 2-4 efter att Hennessy hittat rätt med en läcker pass från sin position bakom mål. Skellefteå försökte på slutet men Växjö spelade stabilt defensivt och höll undan till seger.

– Vi är mycket smartare idag och har en bra nivå i vårt spel om man jämför med hur det såg ut senast, säger Sam Hallam i Växjö till TV4 efter matchen.