• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Semifinal: Skellefteå imponerade kraftfullt i Linköping

30 mars 2015 20:52

Tanken från Linköpings sida var att östgötarna skulle utjämna matchserien efter förlusten i den första matchen, men gästande Skellefteå ville annorlunda, rejält annorlunda. Västerbottningarna visade ingen nåd och vann med förkrossande siffror i semifinalsammanhang.


Skellefteå visade direkt att laget rest till Linköping för att vinna. Med en kombination av fart, finess och frenesi sköljde gästerna över sina värdar och satt i ledningen med 0-2 redan efter fyra minuter.

Den i slutspelet notoriske målskytten Andrew Calof satte det första målet efter att ha snappat upp pucken nära mål och rundat Marcus Högberg i hemmakassen. Högberg fick sedan på nytt hämta ut pucken ur nätmaskorna när Pontus Petterström pricksköt 0-2 i krysset.

Linköping var inte alls med i matchen och efter 12:30 gjorde också Erik Forsell 0-3 i spel fem mot tre, men efter det kämpade sig hemmalaget in spelmässigt och vaskade fram en del bra lägen. Med bara sekunder kvar av perioden satt också den nödvändiga reduceringspucken när Jakub Vrana tog tillvara på en retur från Markus Svensson. Fortfarande uppförsbacke, men inte lika brant.

Inte ens målvaktsbyte stoppade Forsell

Inför tredje perioden bytte Linköping målvakt och David Rautio ersatte Högberg, i den förra matchen var det ombytta roller. Rautio fick omgående känna på gästernas tyngd. Han lämnade en retur rakt ut och där kom Forsell farande och vispade in sitt andra mål i matchen fram till 1-4.

När han en stund senare fullbordade sitt hattrick var det efter en ganska talande sekvens av matchen. Linköping slarvade i mittzon vilket gav Skellefteå två mot en, ett läge som Forsell avslutade i samma maske som några minuter tidigare.

Tim Heed fick sedan pucken i en position som Linköping bör akta sig för, nära mitten i höjd med tekningscirkeln. Heed siktade och sköt in pucken stensäkert bakom Rautio fram till otroliga 1-6.

Inte ens en chans till spel fem mot tre i två hela minuter kunde hjälpa hemmalaget som tvingades åka av isen till den andra pausvilan till toner av busvisslingar från hemmapubliken.

Skellefteå med ett powerplay i världsklass

Skellefteå visade i tredje periodens inledning upp ett spel i powerplay som skulle göra alla lag i hela världen imponerade. Pucken gick som på ett snöre med idel direktpassningar innan Axel Holmström pangade in 1-7, mäkta fascinerande.

Linköping började spela alltmer fysiskt för att investera i energi inför nästa match. Det gav även utdelning i form av mål när Fredric Andersson rakade in pucken från nära håll efter stenhårt arbete i anfallszon.

Men det här var Skellefteås match egentligen helt och hållet. Västerbottningarna visade med eftertryck att de blir ytterst svårslagna när matchserien vänder tillbaka till Skellefteå.

– Det är inte varje dag jag gör tre mål. Vi kommer ut med energi och sätter passningarna vilket ger oss energi. När vi sedan gör mål så tar vi bort lite av deras energi. Idag var vi skärpta, sa Skellefteås Erik Forssell till C More efter matchen.