• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Semifinal: Skellefteå AIK är en seger från final

1 april 2015 21:32

Den tredje semifinalen mellan Skellefteå AIK och Linköping blev en gastkramande historia. Efter 60 minuters spel var det 2-2 på resultattavlan och matchen fick avgöras efter förlängning. Väl där skulle Niclas Burström bli hjälte med ett rungande skott. Skellefteå har i och med segern 3-0 i matcher och behöver bara en till vinst för att nå final.


Den tredje semifinalen mellan Skellefteå AIK och Linköping var av stor betydelse. Skellefteå ledde nämligen matchserien med 2-0 inför mötet och inget lag har lyckats vända ett 3-0-underläge i en matchserie i slutspelssammanhang.

Hemmalaget verkade sugna på att gå upp i en 3-0-ledning för det var Skellefteå som inledde matchen klart bäst. Stundtals var det ett riktigt hårt tryck på Linköping där Marcus Högberg, som fick vakta Linköpings mål, gjorde flera kvalitativa räddningar.

Det skulle ge resultat för östgötarna växte in i matchern mer och mer och lyckades efter drygt 17 minuter också ta ledningen. I powerplay skickade Mattias Bäckman ett skott mot mål och Jacob Micflikier styrde pucken förbi Markus Svensson fram till 1-0 till gästerna.

Efter målet hade Linköping bud på mer, men efter riktigt bra målvaktsspel från Markus Svensson så var det bara 1-0 till gästerna efter 20 minuter.

– Det var skönt för oss, vi har inte gjort första målet i matchserien förut. Vi är tightare idag och är nöjda med att ha ledningen efter den första perioden, sa Linköpings målskytt Jacob Micflikier i C More efter den första akten.

Två mål på 22 sekunder

Den andra perioden spelades i ett otroligt högt tempo och det svängde fram och tillbaka. Ju längre perioden gick mattades dock tempot en aning. Det såg länge ut att bli en mållös period, men efter 16.35 kom kvitteringen i matchen. John Norman snappade upp en retur från Högberg och satte 1-1 från nära håll.

Bara 22 sekunder senare kom även 2-1 till hemmalaget. I en sylvass kontring hittade Janne Pesonen en passning till Patrik Zackrisson som pricksköt in 2-1 i Högbergs högra kryss. Skellefteå fortsatte att trycka på, men 2-1 stod sig perioden ut.

– Vi får lite saker att stämma i slutet av perioden. Vi lät dem vinna för mycket närkamper i den första perioden. Förhoppningsvis håller vi undan i tredje och vinner det här, sa Skellefteås Patrik Zackrisson i C More efter den andra perioden.

Den andra perioden var bara drygt två minuter gammal när Linköping kvitterade till 2-2. Junland skickade en puck mot mål som Nichlas Hardt styrde in bakom Svensson.

Lagen fortsatte att byta chanser med varandra i den tredje perioden, men bra målvaktsspel från bägge burväktare gjorde att det var 2-2 efter 60 minuter.

– Det har varit en jämn och hård match, förhoppningsvis kan vi avgöra det här. Vi kommer att stanna så länge det krävs för att vinna, sa Linköpings Broc Little i C More efter den tredje perioden.

Förlängning fick avgöra

Igår när mötet mellan Växjö lakers och Frölunda skulle avgöras tog det till den sjätte perioden innan matchen var över. Idag gick det betydligt snabbare. Drygt fem minuter in i förlängningen hittade Axel Holmström, från en position bakom mål, fram med en magisk backhandpassning till Niclas Burström som pangade dit avgörandet via överliggaren.

– Det går lite i vågor, men vi känns starka. Det är kul att göra mål, de spelar tightare idag och det är en jämn match. Vi är jättenöjda att ha 3-0 i matcher, men vi är inte nöjda och det är bara att ladda om till fredag, sa matchvinnaren Niclas Burström i C More.

Skellefteå har i och med segern 3-0 i matcher och har chansen att gå till final för femte året i rad om laget vinner en match till. För Linköpings del krävs det att laget gör något inget annat lag gjort tidigare för att nå final. Nämligen vända ett underläge med 3-0 i matcher.

Första matchbollen för Skellefteå är på fredag i Linköping. Nedsläpp då 15.15.